Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σ. 3-0 ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΡΩΝ

Ανώτερη η Κηφισιά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά
Στους «8» του κυπέλλου ανδρών προκρίθηκε ο ΑΟΠ Κηφισιάς (μαζί με τον περσινό κάτοχο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό, Ηρακλή, Εθνικό και Λαμία) που επικράτησε δύσκολα με 3-0 του Φοίνικα Σύρου. 

Η αναμέτρηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον άσσο του Γιοβάνοβιτς να κρίνει το τελευταίο σετ με 27-25. Σίγουρα το τελικό 3-0 να αδικεί την ομάδα του Φοίνικα που θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Τα ζευγάρια των προημιτελικών θα γίνουν γνωστά αύριο, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 11.00 στα γραφεία της ΕΟΠΕ.
Στο πρώτο σετ και μέχρι τον 20ο πόντο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων, κι όταν αυτό συνέβαινε υπήρχε άμεση απάντηση. Το 4-6 του Φοίνικα έγινε 10-8 για τον ΑΟΠ Κηφισιάς, που βρέθηκε ξανά πίσω με 12-14 για να ανακτήσει όμως το προβάδισμα με 16-14 και να φτάσουμε στο 19-19. Σε εκείνο το σημείο τα σερβίς του Ρουμελιωτάκη στον Κάλντγουελ έφεραν τρεις κακές υποδοχές από τον Αμερικάνο (που βρέθηκε στον πάγκο) με την Κηφισιά να φτάνει στο 22-19 και να κατακτά το σετ.

Το β’ σετ είχε το ίδιο σενάριο, αφού ο Φοίνικας προηγήθηκε με 0-2 για να ισοφαρίσει ο ΑΟΠΚ σε 2-2 και μέχρι το 17-17 να υπάρχει συνεχόμενη εναλλαγή στο σκορ.
Εκεί οι γηπεδούχοι με άουτ του Φέργκιουσον η Κηφισιά έκανε το 19-17, αλλά ο Ντόκιτς έφερε ξανά την ισορροπία (19-19) κι εκεί άρχισε πάλι το θρίλερ.

Ο Φοίνικας προηγήθηκε 20-21 (υπέρβαση Νικολάκη), η Κηφισιά απάντησε και με μπλοκ του Ρουμελιωτάκη στον Λάππα έκανε το 22-21, αλλά λάθος του Χριστοφιδέλη (επίθεση στο φιλέ) διαμόρφωσε το 22-23 για να έχουμε σετ μπολ για τους γηπεδούχους με κακή υποδοχή του Κάλντγουελ (24-23). Ο Φοίνικας δύο φορές έσπασε το σετ μπολ της Κηφισιάς, όμως το 26-25 ο Χριστοφιδέλης με απλό πέρασμα μπέρδεψε Λάππα, Φέργκιουσον που δεν έβγαλαν την άμυνα για να γίνει έτσι το 2-0.

Στο τρίτο σετ η διαφορά ήταν ότι η Κηφισιά πήρε από την αρχή το προβάδισμα με τον Φοίνικα να παρακολουθεί από κοντά (4-3, 8-6) και να ισοφαρίζει 15-15 με μπλοκ του Λάππα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν πάλι στο +2 (18-16) με άσο του Γιοβάνοβιτς.

Η Κηφισιά έχασε την ευκαιρία να φτάσει στο +3 όταν στο 22-20 ο Γιοβάνοβιτς σπατάλησε την κόντρα επίθεση, με τον Ντόκιτς να φέρνει ξανά το παιχνίδι στα ίσια και τον Ηλία Λάππα με προσωπικό πόντο (έσπασε την επίθεση του Γιοβάνοβιτς και πήρε την κόντρα) να διαμορφώνει το 22-23, ενώ έφερε και το πρώτο σετ μπολ για τους Συριανούς (23-24).

Ο Γιοβάνοβιτς όμως ‘έσπασε’ το πρώτο σετ μπολ (24-24) με δικό του σερβίς οδήγησε τον Λάππα να υποπέσει σε λάθος (διπλή μπαλιά) και στην επόμενη φάση με άσσο τελείωσε τον αγώνα και έδωσε την πρόκριση στον ΑΟΠ Κηφισιάς.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 27-25, 26-24)

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης) Νικολάκης, Γιοβάνοβιτς, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Στεφάνου -λ / Κόντος, Κόβαλτσουκ.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς) Χαραλαμπίδης, Φέργκιουσον, Πάρις, Ντόκιτς, Λάππας, Κάλντγουελ, Ζήσης -λ / Ηλίας, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης.

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...