Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Ολυμπιακός πόλο γυναικών: Η δεύτερη «ερυθρόλευκη» Ευρωλίγκα

Οι «ερυθρόλευκες» έπιασαν Γλυφάδα και Βουλιαγμένη που έχουν κατακτήσει επίσης από δύο φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία το βράδυ του Σαββάτου στη Βουδαπέστη. Οι κοπέλες του Χάρη Παυλίδη ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης. Νίκησαν 7-6 την ουγγρική Ντουναουτσβάρος και πλέον μετρούν 4 ευρωπαϊκούς τίτλους. Η αρχή έγινε το 2014 με τον Len Trophy στην Φλωρεντία, όπου επικράτησαν 10-9 της Φιρέντσε.

Ένα χρόνο αργότερα ανέβηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Το 2015 πήραν την Ευρωλίγκα στο Παπαστράτειο, επικρατώντας 10-9 της Σαμπαντέλ. Και μερικούς μήνες μετά, ήταν υπέρ-πρωταθλήτριες Ευρώπης. Στον τελικό του Σούπερ Καπ νίκησαν 10-6 την Πάντοβα. Για να φτάσουμε στον αποψινό θρίαμβο, στη Βουδαπέστη. Το 2021 πρωταθλήτριες Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Αυτή τη φορά με αντίπαλο την Ντουναουτσβάρος, την οποία νίκησαν 7-6.



Ο Ολυμπιακός είναι η τρίτη ελληνική ομάδα στο πόλο Γυναικών με δύο Ευρωλίγκες. Είχαν προηγηθεί η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη. Ο ΑΝΟΓ με δύο κούπες, το 2000 και το 2003.

  • Στον πρώτο τελικό, Γλυφάδα – ΣΚΙΦ Μόσχας 7-5
  • Στο δεύτερο τελικό, Γλυφάδα – Ντουναουτσβάρος 6-4

Σε ό,τι αφορά τον ΝΟΒ, εκείνος ακολούθησε. Οι δύο δικοί του τίτλοι ήταν back to back. Τη διετία 2009-10.

  • Στον πρώτο τελικό, Βουλιαγμένη – Οριζόντε Κατάνια 12-9
  • Στον δεύτερο τελικό, Βουλιαγμένη – Κίνεφ Κίρισι 10-7
  • overfm.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...