Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ


Με νίκη 3-0 (25-23, 25-17, 25-21) επί της Βουλγαρίας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα Κορασίδων, η οποία κατετάγη 5η στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου. Μία θέση που θεωρείται επιτυχία, αφού η Ελλάδα βρέθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο, μαζί με Τουρκία και Σερβία, που προκρίθηκαν στον τελικό.
Η ομάδα ήταν από τις νεαρότερες της διοργάνωσης, με μέσο όρο τα 15,5 έτη, ενώ οι παίκτριες στην εξάδα είχαν μ.ο. τα 15 χρόνια. Κατά τη διάρκειά των αγώνων, oι αθλήτριες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία πειθαρχίας, συνοχής, πάθους για νίκη και ομαδικότητα, παρά τις λίγες ημέρες προετοιμασίας που είχαν.

Οι αθλήτριες της εθνικής ήταν οι: Χριστινίδου Σουλτάνα, Αθανασιάδου Δέσποινα, πασσαδόροι, Αρτακιανού Μαριλένα, λίμπερο, Κούση Σταυρούλα, Χατζηευστρατιάδου Ειρήνη, Εμμανουηλίδου Μελίνα, Μπούσια Σοφία, κεντρικές, Γενιτσαρίδη Μαρία, Καλανταρίδου Αλεξία, Βαρουδάκη Δάφνη, ακραίες, Γρηγοράτου Κωνσταντίνα, Βασιλαντωνάκη Ανθή, διαγώνιες.
Ολες πήραν χρόνο συμμετοχής, ενώ η προπονήτρια Καρολίνα Μπαρζούκα έμεινε αρκετά ικανοποιημένη με την απόδοση τους, σε συνάρτηση με το διάστημα προετοιμασίας που είχαν. Την ελληνική αποστολή συνόδευσαν ο Γιώργος Μπουρμπάκης, βοηθός προπονητής, περιφερειακός προπονητής Κρήτης, η Δανάη Αρβανίτη, φυσιοθεραπεύτρια, η Βίκυ Νεντή, στατιστικολόγος και η Ελένη Ζέτου αρχηγός αποστολής.
Η αποστολή επιστρέφει το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σερβία, η οποία επικράτησε στον τελικό 3-0 (25-17, 25-15, 25-20) της Τουρκίας.


Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Σερβία
2. Τουρκία
3. Ρουμανία
4. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
5. ΕΛΛΑΔΑ
6. Βουλγαρία
7. Μαυροβούνιο
8. Αλβανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...