Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ



Είναι γεγονός ότι από την περασμένη βδομάδα που ανακοινώθηκε η Γενική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων της Ε.Ο.ΠΕ. για την περίοδο 2010-11, έχουν χυθεί πολλά κιλά μελάνης και έχουν κτυπηθεί τα πλήκτρα των κομπιούτερς αμέτρητες φορές για όλους αυτούς που ήθελαν να καταγράψουν την πρόταση τους και καλά έκαναν.
Εμείς, από τη μεριά μας, αν και λίγο καθυστερημένα - λόγω διακοπών και μη εύκολης πρόσβασης στο διαδίκτυο – θα τοποθετηθούμε και θα κρίνουμε τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης της Ε.Ο.ΠΕ.
Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα με τη σειρά όπως υπάρχουν στην ανακοίνωση.
  1. Ορίστηκε ως ημέρα έναρξης των πρωταθλημάτων η 02/10. Ως χρόνος έναρξης κρίνεται σωστός για να μπορούμε να έχουμε την κατάλληλη ευελιξία στο τέλος της περιόδου, όταν πέφτουν όλες οι διοργανώσεις μαζί, όμως με τις μετεγγραφές να λήγουν στις 10/09 και με πολλούς αθλητές – ριες να περιμένουν τις τελευταίες μέρες για να κλείσουν τη μετεγγραφή τους, οι προπονητές ποιους θα έχουν στη διάθεση τους για τη σωστή προετοιμασία, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει γύρω στις 20/08;  

  2. Η Ε.Ο.ΠΕ., δε θα καλύψει έξοδα διεξαγωγής αγώνων κατάταξης σε κανένα τοπικό πρωτάθλημα. Αυτή είναι μια σωστή ενέργεια που στόχο έχει τη μείωση των εξόδων.

  3. Ορίζεται ως ημέρα έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων η 04/09. Δηλαδή, πριν τη λήξη των μετεγγραφών θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα! Αυτή είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

  4. Στα πρωταθλήματα παμπαίδων, συμμετέχουν οι γεννηθέντες από το 1995 και μετά. Από πού κι ως που κύριοι, αλλάζετε τις ηλικίες σε ένα πρωτάθλημα, από τη στιγμή που οι ηλικίες που θα ίσχυαν για φέτος είχαν ανακοινωθεί από πέρσι και είχαν ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ, δηλαδή και με τη ψήφο του σημερινού Πρόεδρου; Γιατί το ζήτησε ένα σωματείο; (ΑΟ Γ. ΖΩΗ) Εξετάσατε γιατί το ζήτησε; Μήπως γιατί έχει καλή φουρνιά των ΄95 και από κει και μετά το χάος; Γιατί αιφνιδιάζετε όλα τα υπόλοιπα σωματεία που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους; Γιατί ανακατεύετε πάλι τις ηλικίες, όταν είχαν δρομολογηθεί σωστά τα πράγματα και από του χρόνου θα υπήρχε μια σωστή εξομοίωση;

  5. Οι αθλητές – ριες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε 2 από τα 3 πρωταθλήματα. Αυτό τώρα τι είναι; Μέθοδος προστασίας από την υπέρχρήση των αθλητών – ριων; Και ποιος είναι υπεύθυνος να τους προστατέψει; Η Ομοσπονδία και όχι ο σύλλογος τους; Με ποιανού άραγε εισήγηση λήφθηκε αυτή η απόφαση; Δυστυχώς κύριοι, επειδή κανένας από σας δεν έχει ιδέα τι είναι η ανάπτυξη, γιατί κανένας μα κανένας σας δεν έχει θητεία σε σύλλογο που διακρίνεται στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα – εκτός του κ. Μανωλόπουλου στον Ηρακλή Θ., αλλά κι αυτός χωρίς καμία παρουσία και ενέργεια σ΄ αυτά -  θα έπρεπε να είχατε συσκεφτεί με τους προπονητές αυτών των τμημάτων και να είχατε βγάλει συμπεράσματα. Συσκέψεις  μόνο με τους Ομοσπονδιακούς οι οποίοι θέλουν λιγότερα προβλήματα στη δουλειά τους και αντίστοιχα εισηγούνται δε γίνεται δουλειά. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή είναι άλλη μία απόφαση που καταδικάζει ακόμα περισσότερο το αρσενικό βόλεϊ γιατί θα χαθούν πολλά παιδιά; Δηλαδή, σε ένα σύλλογο που έχει ένα ταλέντο σε ηλικία παμπαίδων, θα του πούμε να παίξει περίπου 8 αγώνες στους παμπαίδες και άλλους τόσους στους παίδες, αν η ομάδα του δεν προκριθεί από την Α΄ φάση και δε θα το χρησιμοποιήσουμε στους έφηβους για να πάρει κι άλλες εμπειρίες. Με αυτή τη μέθοδο φτάνουμε να συναντήσουμε φαινόμενα όπως της Δραπετσώνας με το Μαρμαρινό, που έπαιζε βασικός στην αντρική ομάδα και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω μικρής ηλικίας στο εφηβικό και γελάγαμε όλοι με την απίστευτη πρόνοια των τότε. Υπεύθυνοι για την προστασία των αθλητών, είναι μόνο οι σύλλογοι και δε θα έρθει καμία Ομοσπονδία και κανένας Ομοσπονδιακός προπονητής να μας το επιβάλει, γιατί πολύ απλά έχουν άγνοια επί του θέματος.

  6. Το ύψος του φιλέ καθορίζεται στα 2.35 μ. Μήπως είδατε τίποτα απίστευτα κορμιά που κάρφωναν στο 1 μέτρο και ψηλώσατε το φιλέ; Επειδή λοιπόν δεν ξέρετε, σας πληροφορώ ότι το σύνολο των παιδιών προσπαθούσαν να φτάσουν το φιλέ για να καρφώσουν. Εκτός, αν το μέτρο σύγκρισης είναι ο Τζιουμάκας του Ηρακλή με ύψος 2.05 και έτος γέννησης το 1995. Σ΄ αυτό το παιδί του λέτε να διαλέξει σε 2 από τα 3 πρωταθλήματα που θα παίξει. Ελεγκτικό μηχανισμό έχετε; Έχετε σκεφτεί με ποιο τρόπο θα γίνει ο έλεγχος; Τις Ενώσεις τις ρωτήσατε;

  7. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε πρωτάθλημα εφήβων και παίδων, των ομάδων της Α1 και Α2 Κατηγορίας. Αυτό γιατί δε συμβαίνει στις ομάδες γυναικών; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά σε αρσενικό και θηλυκό; Και γιατί υποχρεωτικό; Αν δηλαδή μια ομάδα της Α2, δεν έχει ικανό αριθμό έφηβων ή παίδων αθλητών, τους υποχρεώνετε να αγωνιστούν και να γελοιοποιούνται, αφού θα προσπαθήσουν να βρουν από τις καφετέριες με 20€ τον αγώνα παιδιά για να συμπληρώνουν εξάδα. Αυτό γινότανε μέχρι πρόπερσι και έβλεπες στους αγωνιστικούς χώρους, εφηβικά και παιδικά τμήματα ομάδων Α1, που έπαιρναν άνετα το πρωτάθλημα του ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ (σ.σ. σουβλακερί στη Δραπετσώνα).

  8. Η συμμετοχή δεύτερης ομάδας στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Εδώ όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γνώστης του αθλήματος μας, είναι η ταφόπλακα. Αν δε προωθήσεις τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών στα άθλημα, μέσω των αγώνων τότε τι διοίκηση οραματίζεστε; Θα καταντήσετε να φηφίζεστε μεταξύ σας γιατί τόσο λίγοι θα μείνετε. Είναι δυνατόν να ξεκινάτε την οικονομική ανασυγκρότηση του βόλεϊ περικόπτοντας  τα τμήματα υποδομής; Βάζετε πάλι όλες τις ομάδες στο ίδιο καζάνι. Δηλαδή, να μπορούν οι Β΄ ομάδες των συλλόγων να κληρώνονται μαζί με τις Α΄. Αφού από πέρσι δημιουργήθηκε μια σωστή κατεύθυνση βάζοντας τις Β΄ ομάδες σε ομίλους εκτός συναγωνισμού να αγωνιστούν, γιατί κατά κοινή ομολογία οι Β΄ ομάδες κάθε συλλόγου είναι σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση και παρακολουθούσαμε αγώνες παρωδία τις περισσότερες φορές. Αλλά που να τους δείτε εσείς.

     9. ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Είναι θετικό η κατάργηση όλων των   αγώνων κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες. 

      Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
ΘΕΤΙΚΑ: Καλό φαίνεται εκ πρώτης άποψης το σύστημα διεξαγωγής.
 Μειώνεται κατά μία αγωνιστική η κανονική περίοδος.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Από τη στιγμή που η βαθμολογία της Α΄ φάσης δε μεταφέρεται, τότε οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες θα έχουν όλο το χρόνο να καθυστερήσουν την προετοιμασία τους, οι προπονητές να ρίξουν βάρος στο αργό φορμάρισμα των ομάδων τους και ίσως έχουμε κάποια περίεργα αποτελέσματα που θα αλλοιώσουν την τελική βαθμολογία.
Αν ο 6ος της βαθμολογίας κληρωθεί να παίξει στην έδρα του με τον 7ο και κερδίσει και στην τελική βαθμολογία του γύρου ισοβαθμήσουν, τότε δε θα θεωρείται αδικημένος ο 7ος  και θα έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει για αλλοιωμένη τελική βαθμολογική εικόνα;
Ο υποβιβασμός μόνο μιας ομάδας από μόνο του λέει ότι παίχτηκε χοντρό παρασκήνιο, με τις ομάδες (ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΗΡΑΚΛΗΣ Κ., ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ) που ηγήθηκαν της προσπάθειας του μη υποβιβασμού καμιάς ομάδας.
Η άνοδος τριών ομάδων από την Α2, που θα έχει αποτέλεσμα το πρωτάθλημα του 2011-12 να γίνει με 14 ομάδες, ακυρώνει άμεσα την προσπάθεια περιστολής των εξόδων ή την επίφαση της.
Α2 ΑΝΤΡΩΝ:
Γιατί δε γίνεται το ίδιο και στην Α2 αντρών; (Να υποβιβαστεί μία) Τελικά τι είναι αυτό που οδηγεί την Ε.Ο.ΠΕ. σε τόσες και τέτοιες αντίθετες αποφάσεις μεταξύ αρσενικού και θηλυκού βόλεϊ;
Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΡΩΝ:
Τρεις όμιλοι των 8 ομάδων σε κάθε κατηγορία. Δηλαδή πρωτάθλημα 3,5 μηνών. Και τα ατομικά πρωταθλήματα της γυμναστικής περισσότερη διάρκεια έχουν. Θα πληρώνουν οι ομάδες αθλητές – ριες για 10 μήνες και θα αγωνίζονται 3,5. Και τον υπόλοιπο καιρό, οι αθλητές – ριες τι θα κάνουν; Γιατί να μείνει ένας αθλητής στο χώρο; Υπάρχει λόγος;
Η οικονομία που επικαλούνται, έρχονται οι ίδιοι και το αναιρούν αποφασίζοντας την επόμενη χρονιά να ανέλθουν όλοι οι πρωταθλητές των Ενώσεων σε Α2 γυναικών και Β΄ Εθνική αντρών. Δηλαδή: 1, Ανεβάζουν σε μεγάλο αριθμό τις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών και άρα τα έξοδα της Ομοσπονδίας και 2. Βάζουν στην ίδια μοίρα τις ομάδες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά που θα αγωνιστούν σε ανταγωνιστικότατα και πολύ δύσκολα πρωταθλήματα με τις ομάδες των υπόλοιπων 7 Περιφερειών που η ανάδειξη τους σε Πρωταθλητή είναι μια εύκολη υπόθεση μέσα από πρωταθλήματα που δεν έχουν ίχνος ανταγωνισμού.
Τελειώνοντας, να ρωτήσω σε ποια συνεδρίαση της ΚΕΠ, εγκρίθηκε αυτή η προκήρυξη; Γιατί σίγουρα δεν ήταν Ομόφωνη και σίγουρα πολλά θέματα δε μπήκαν καν σε διάλογο. Και για να μην περιμένω απάντηση αφού κανένας δε θα φιλοτιμηθεί επώνυμα να απαντήσει, απαντώ εγώ: Σε καμία. Γιατί πολύ απλά καμία συνεδρίαση της ΚΕΠ δεν κατέληξε πουθενά. Εκτός αν θέλουν να μας πουν ότι όλα αυτά είναι εισηγήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής προς το δ,.σ., οπότε εδώ έχουμε καταπάτηση του Καταστατικού της Ε.Ο.ΠΕ. και παράκαμψη της ΚΕΠ που είναι η μόνη αρμόδια να κάνει εισηγήσεις για τα Εθνικά πρωταθλήματα.
Όταν βγουν οι Ειδικές Προκηρύξεις σίγουρα θα επανέλθουμε, γιατί ήδη από τη Γενική Προκήρυξη καταλάβαμε που το πάνε το βόλεϊ.
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Όπως βλέπετε εγώ καταθέτω τις απόψεις μου μόνο με την υπογραφή μου. Για το ΄΄φίλο΄΄ που κρυβόμενος πίσω  από την ανωνυμία (νομίζει) του ιστολόγιου του θα συνεχίσει να υβρίζει, τον ειδοποιώ ότι δε θα κινηθώ νομικά εναντίον του, αλλά τον παραδίδω στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.
  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...