Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΣΤΗΝ ΚΩ


Ηττήθηκαν, αλλά προκρίθηκαν στο ταμπλό διπλού αποκλεισμού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάτω των 23 ετών στην Κω οι Γεωργία Τερζόγλου / Όλγα Μπουτίνα. Ύστερα από συγκλονιστικό αγώνα διαρκείας μιας ώρας και οκτώ λεπτών, οι Ελληνίδες ηττήθηκαν από τις Σουηδέζες Ζίγκριντ Σίμονσσον / Τάντβα Γιόκεν με 1-2 (11-21, 30-28, 09-15), αλλά πήραν το πολύτιμο σετ που τους εξασφάλισε μια θέση στις "16" του τουρνουά.

"Ήταν ένα πολύ ωραίο και δυνατό ματς", είπε η Τερζόγλου μετά τον αγώνα με τη Σουηδία. "Το δεύτερο σετ το θέλαμε, το πιστέψαμε και το κυνηγήσαμε γιατί θα μας βοηθούσε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ήταν ένας αγώνας που τον ευχαριστηθήκαμε".

"Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα", συμπλήρωσε η συμπαίκτριά της. "Έστω και με πολλή προσπάθεια περάσαμε στην επόμενη φάση. Έχουμε ψυχή για να συνεχίσουμε. Και οι δύο είμαστε ενωμένες σαν μια γροθιά και αυτό είναι το μυστικό για κάθε ομάδα".

Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι Τερζόγλου / Μπουτίνα είχαν νικήσει την Ισπανία με 2-0, αλλά είχαν ηττηθεί από τη Σουηδία με 1-2.

Με ήττα έκλεισαν τίς προσπάθειές τους στους ομίλους και οι Μαρικρίστα Μαγκανάρη / Πηγηάννα Μεθενίτη, που υπέκυψαν στο τάϊ-μπρέϊ στις Λετονές 1-2 (08-21, 21-12, 08-15). Στην πρεμιέρα οι Μαγκανάρη / Μεθενίτη είχαν ηττηθεί από την Τσεχία με 1-2, αλλά είχαν νικήσει τη Δανία με 2-1.

Όπως και οι Τερζόγλου / Μπουτίνα, έτσι και οι Μαγκανάρη / Μεθενίτη, προκρίθηκαν μεταξύ των καλυτέρων τρίτων ομάδων των ομίλων.

"Δυστυχώς στον τελευταίο αγώνα δεν αγωνιστήκαμε όπως έπρεπε αλλά πήραμε την πρόκριση. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια", είπε μετά τον αγώνα με τη Λετονία η Μαγκανάρη. "Όλα είναι εκπληκτικά! Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας επέλεξε για αυτή τη διοργάνωση", συμπλήρωσε η Μεθενίτη. "Συνεχίζουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διεκδικήσουμε μία καλή θέση σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις, με σύμμαχο το ενθουσιώσες κοινό της Κω".

Οι νεαρές Γιώτα Βλασερού / Κέλλυ Κορακοβούνη ηττήθηκαν για τρίτη φορά στο τουρνουά, από τις Ουκρανές Ολένα Μπασάνοβα / Βαλεντίνα Χρίτσιουκ με 0-2 (14-21, 11-21) και έμειναν στην 19η θέση της τελικής κατάταξης. Οι ελληνίδες είχαν ηττηθεί και στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Τσεχία με 0-2 και από την Ιταλία επίσης με 0-2.

"Θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά, αλλά αυτή είναι καλή ευκαιρία για εμπειρίες", είπε μετά τον αγώνα η 19χρονη Βλασερού. "Μακάρι του χρόνου να ξαναγίνουν εδώ οι αγώνες για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο". "Το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από αυτά που έχουμε μάθει να παίζουμε. Έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε κατηγορίες κάτω των 20 ετών. Επί πλέον δέν κάναμε αρκετή προετοιμασία, αλλά υποσχόμαστε του χρόνου να έχουμε καλύτερη παρουσία".

Εκτός από τις δύο ελληνικές ομάδες που προκρίθηκαν, στους "16" πέρασαν επίσης οι Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία (με δύο ομάδες), Σλοβακία, Ρωσία (με δύο ομάδες), Πολωνία (με δύο ομάδες), Εσθονία, Σουηδία, Τσεχία, Λετονία και Γαλλία.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 23 ετών συνεχίζεται στη Μαρίνα της Κω Πέμπτη απόγευμα και Παρασκευή όλη μέρα, με τα ταμπλό διπλού αποκλεισμού ανδρών και γυναικών, και ολοκληρώνεται το Σάββατο με τους ημιτελικούς και τελικούς.
Στη φωτογραφία οι ΜΠΟΥΤΙΝΑ - ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...