Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αναδημοσιεύουμε από το liberovolley11.blogspot.com, επιστολή του πρώην ΠΟΠ Μακεδονίας κ. Μπάμπη ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΗ, σχετικά με την ανάπτυξη.

Με αφορμή την συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΟΠΕ, σχετικά με την αλλαγή ξανά στις ηλικίες για το πρωτάθλημα παμπαίδων, θα πρότεινα σε όσους ασχολούνται, ιδίως με τις αναπτυξιακές ηλικίες, να ανοίξει ένας διάλογος μέσω του liberovolley, όπου να καταθέτουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους και ότι άλλο νομίζουν σχετικά με την ανάπτυξη.
Καλό θα είναι οι προτάσεις και οι σκέψεις που θα κατατίθενται να είναι επώνυμες.......



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

1. Πολύ καλά έκανε κατά την άποψη μου, η ΕΟΠΕ και στην νέα συμπληρωματική γενική προκήρυξη που δημοσίευσε, να αλλάξει την προηγούμενη απόφαση της 6ης Αυγούστου, σχετικά με την συμμετοχή των γεννημένων αγοριών 1995 στο πρωτάθλημα παμπαίδων 2010-11.
Έτσι στο πρωτάθλημα παμπαίδων και παγκορασίδων, δικαίωμα να αγωνίζονται στην προσεχή περίοδο θα έχουν οι γεννημένοι-νες από το 1996 και μετά.

2.Εκεί που θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές κατά την γνώμη μου για την αγων. περίοδο 2010-11, είναι οι ηλικίες που συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα νεανίδων και παίδων, (αν και είναι λίγο δύσκολο τώρα, γιατί οι πιο πολλές ομάδες έκαναν τον προγραμματισμό τους).
Δεν είναι δυνατόν «νεανίδες» 20 ετών (γεν 1991)να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα νεανίδων, απέναντι σε κορίτσια πολλές φορές γεννημένα το 1996 ή 1997!
Εδώ δεν παίζουν ούτε στην Ευρώπη!
Πότε θα παίξουν οι γεν 1992-93;
Η άποψη μου είναι στο πρωτάθλημα νεανίδων στην αγων. περίοδο 2010-11, θα έπρεπε να αγωνίζονται οι γεννημένες από το 1992 και μετά.

3. Για ποιο λόγο επιτρέπει να αγωνιστούν ξανά στο πρωτάθλημα παίδων οι γεννημένοι του 1993, ενώ τα κορίτσια τα απαγορεύει;
Δεν έπαιξαν παιδικό δυο χρόνια;
Η άποψη μου είναι στην αγων. περίοδο στο πρωτάθλημα των παίδων να αγωνίζονται οι γεννημένοι από το1994 και μετά.
(Τις παραπάνω προτάσεις τις είχα καταθέσει και στην συνάντηση των Ομοσπονδιακών και περιφερειακών με την επιτροπή ανάπτυξης τον Μάρτιο του 2010.)

Θα πρέπει η ΕΟΠΕ να έχει έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό, ως αναφορά τις ηλικίες που θα αγωνίζονται στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και όχι να αλλάζει τις ηλικίες κάθε ένα η δύο χρόνια, ή όποτε κάποιος «δυνατός παράγοντας» έχει καλή ομάδα κατά την γνώμη του.
Με τις συνεχόμενες αλλαγές δεν μπορούν και οι προπονητές να προγραμματίζουν τις ομάδες τους, χώρια που είναι και άδικο, γιατί άλλες ηλικίες επωφελούνται, ενώ άλλες αδικούνται.


4. Οι αλλαγές στις αναπτυξιακές ηλικίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, να γίνονται ανά έτος, όπως ισχύει και όχι κάθε δυο που ήταν παλιά (γιατί ακούεται και αυτό). Γιατί στις «διπλές ηλικίες» τα παιδιά τις δεύτερης χρονιάς ήταν πάντα αδικημένα και είχαμε πολλές τέτοιες «χαμένες φουρνιές».



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πιστεύω είναι λάθος κατά την άποψη μου, η αλλαγή που έγινε σε σχέση με την περσινή προκήρυξη, η οποία επέτρεπε να αγωνίζονται όλες οι ηλικίες σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα, ενώ η φετινή επιτρέπει στους αθλητές-τριες να αγωνίζονται μόνο σε δυο από τα τρία.
Δεν είναι δυνατόν επειδή τραυματίστηκαν από μια ομάδα αρκετές αθλήτριες, επειδή συμμετείχαν σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, να απαγορεύουν ένα κορίτσι από την Βέροια ή την Πάτρα π.χ. να συμμετάσχει σε όλα τα πρωταθλήματα της περιοχής του.
Μπορεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Αθήνας και της Θεσ/νίκης δύο η τρείς ομάδες να δίνουν πολλούς και δυνατούς αγώνες.
Τι φταίνε όμως τα παιδιά των υπολοίπων ομάδων που είναι το 95% που ασχολούνται με το βόλεϊ, να τα απαγορεύεις να παίξουν σε μια επιπλέον κατηγορία και να κάνουν 5 ή 6 αγώνες παραπάνω;
Ας αφήσουν τους συλλόγους και τους προπονητές τους να αποφασίσουν από μόνοι τους, σε ποια πρωταθλήματα να αγωνιστούν τα παιδιά τους.
Γιατί να απαγορεύσεις μια παγκορασίδα που ξεχωρίζει, να αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα των νεανίδων, που για τις περισσότερες ομάδες τελειώνει το πολύ-πολύ τον Δεκέμβριο; Αφού το πρωτάθλημα των παγκορασίδων ξεκινά τον Απρίλιο!
(Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην ΕΠΕΣ Θεσ/νίκης και από ότι γνωρίζω έχουμε ελαχίστους τραυματισμούς).
Είναι προτιμότερο να κάνει μόνο προπονήσεις ή να δίνει περισσότερους αγώνες που κατά την γνώμη μου αυτοί είναι που κάνουν τους αθλητές καλύτερους;
Η πρόταση μου είναι να μπορούν να αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες, αλλά να συμμετάσχουν μόνο σε έναν αγώνα την ημέρα, αν λόγο προγράμματος π.χ. το σωματείο τους δίνει δυο αγώνες την ίδια μέρα (και γυναίκες και κορασίδες.)
Περιμένω απόψεις και προτάσεις.

Καρασαρλίδης Μπάμπης
Πρώην ΠΟΠ Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...