Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έχει ζητήσει άσκηση ποινικής δίωξης (η οποία ασκήθηκε) για συνέργεια σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" και "δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος".

Το παιχνίδι "χόντρυνε" και όπως φαίνεται η υπόθεση των στημένων αγώνων, μόνο "αστεία" δεν είναι. Από τη στιγμή, μάλιστα, που εμπλέκεται -όπως λέγεται- και το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, τότε μιλάμε πράγματι για μια συγκλονιστική υπόθεση που ταράζει συθέμελα το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου είναι καταπέλτης και συνολικά εμπλέκονται 83 άτομα, τα οποία είναι επίσης γνωστά και έχουν θητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η λίστα δημοσιοποιήθηκε πρώτη από την ιστοσελίδα της Real News και προκαλεί αίσθηση, καθώς στον Β.Μαρινάκη, αποδίδεται η κατηγορία "για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, τελεσθείσα κατ΄εξακολούθηση".

Η εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης στον πρόεδρο του Ολυμπιακού (η οποία έχει ήδη ασκηθεί) και αποδίδει την ίδια κατηγορία και στον Αθανάσιο Κανελλόπουλο, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Επίσης μέσα στους 83 συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του διεθνή ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου, του ποδοσφαιριστή του Άρη Κώστα Μενδρινού, του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου Ρέγες, του διαιτητή Καλόπουλου και του βοηθού διαιτητή Τρύφωνος

Ως διευθυντής της όλης οργάνωσης θεωρείται και υποδεικνύεται ο Αχιλλέας Μπέος, για τον οποίο υπάρχουν και ανάλογες "συστάσεις" από την UEFA.


Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που υπάρχει στο πόρισμα και αφορά στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, τον Φεβρουάριο, όπου ο Αχιλλέας Μπέος ζητάει επιτακτικά την προστασία των διαιτητών (Καλόπουλος, Τρύφωνος), επειδή υπήρχε ...φόβος για την σωματική τους ακεραιότητα.


Αναδημοσίευση από sport24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...