Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2002 ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ήταν Κυριακή 3 Φεβρουαρίου του 2002, όταν στις 11:00 το πρωί, στο δημαρχείο Δραπετσώνας, συγκεντρώθηκαν όλοι αυτοί που είχαν αισθανθεί την ανάγκη δημιουργίας ενός ερασιτεχνικού συλλόγου στην πόλη μας και αποφάσισαν την ίδρυση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ο οποίος θα λειτουργούσε κάτω από την ομπρέλα του δήμου και του Αθλητικού Οργανισμού του.
Η αναγκαιότητα της ίδρυσης του συλλόγου, ήταν αναγκαία γιατί την εποχή εκείνη δεν υπήρχε σύλλογος στην πόλη μας, ο οποίος θα λειτουργούσε, όλα τα αθλήματα - εκτός ποδοσφαίρου - που θα μπορούσε, από πλευράς οικονομικών και διαθεσιμότητας χώρων.
Έτσι λοιπόν, αρχικά ο Αθλητικός Οργανισμός και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο του δήμου, προχώρησαν και με αποφάσεις τους, ενέκριναν την ίδρυση του συλλόγου.
Αυτό, έγινε πραγματικότητα, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, με κυρίαρχο το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλιο, στην Αθήνα το 2004, από τον αθλητή μας του τμήματος καταδύσεων Θωμά ΜΠΙΜΗ και την 7η θέση στους ίδιους αγώνες, στο ίδιο άθλημα, από τους αθλητές μας Γιάννη ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ και Σωτήρη ΤΡΑΚΑ.
Και βέβαια, δεν ξεχνάμε τις πολλές παγκόσμιες διακρίσεις του συλλόγου μας, στις καταδύσεις, στο τραμπολίνο και στη ρυθμική γυμναστική.
Πάνω απ΄ όλες, όμως τις επιτυχίες μας, κορυφαία θεωρούμε την απασχόληση από το σύλλογο μας, αυτή τη στιγμή 950 αθλητών - ριων, στα 9 Ολυμπιακά αθλήματα που διατηρούμε, γεγονός που μας κατατάσσει, ως ένα από τους πιο μεγάλους συλλόγους στον Πειραιά.
Για την ιστορία, τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας, είναι τα εξής: Κωνσταντίνος ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, Γεώργιος ΤΣΙΡΙΔΗΣ, Ξένια ΦΩΤΙΟΥ, Γεώργιος ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, Γεώργιος ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ, Ευστάθιος ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, Γεώργιος ΜΑΓΓΑΝΑΣ, Νικόλαος ΛΗΜΝΑΙΟΣ, Ρούλα ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, Φεβρωνία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, Ζωή ΣΚΙΑ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, Γεώργιος ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ, Αντρέας ΦΩΤΙΟΥ, Ιωάννα ΓΑΛΑΝΙΔΟΥ, Ηλίας ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ, Μιχαήλ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Κωνσταντίνος ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ (+), Βασίλειος ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, Μιχαήλ ΑΓΓΕΛΟΥ, Μιχαήλ ΚΑΒΟΥΡΑΣ, Αθανάσιος ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.
Χρόνια μας πολλά λοιπόν...και τα καλύτερα είναι μπροστά μας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...