Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Ελληνική κυριαρχία στο beach handball

Το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που διεξάγονται στην Πάτρα κατέκτησαν οι Εθνικές ομάδες beach handball των ανδρών και των γυναικών.
Γαλανόλευκο χρώμα είχε η κορυφή του βάθρου τόσο στο beach handball των ανδρών και των γυναικών στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που διεξάγονται στην Πάτρα αφού αμφότερες οι αντιπροσωπευτικές μας ομάδες κατέκτησαν το χρυσό.
Στις γυναίκες η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Πορτογαλίας με 2-0 σετ (23-18, 16-10) σετ μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες και κατέκτησε αήττητη τον τίτλο με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς! Η Ελλάδα αναρριχήθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μία υπερδύναμη του αθλήματος.
Η οικοδέσποινα είχε τον απόλυτο έλεγχο και στα δύο σετ, νικώντας  με 23-18 στο πρώτο χάρη σε ένα σερί 8-0 (από 6-6 σε 14-6) με κορυφαίες τις Βάσω Σκαρά (8 πόντοι) Έλενα Κερλίδη (10 πόντοι) και Αποστολίνα Δημητρίου (10 πόντοι).
Στο δεύτερο σετ οι πρωταθλήτριες κόσμου επικράτησαν με 16-10 με όπλο την πολύ καλή άμυνα και με την Αλίκη Μακρή να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις. Την απονομή στα "χρυσά" κορίτσια της Ελλάδας,  έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Στον μικρό τελικό η Ιταλία νίκησε την Τυνησία με 2-0 (14-8, 13-12) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η Εθνική Ανδρών πήρε τη σκυτάλη από εκείνη των Γυναικών ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Η ελληνική ομάδα νίκησε με 2-1 σετ (16-21, 18-16, 6-2) την Πορτογαλία στον μεγάλο τελικό ενώπιον 2.000 θεατών, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τόσο τον τερματοφύλακα Κώστα Γουργούμη, όσο και τον Στέλιο Δημάκη.
Η Ελλάδα ηττήθηκε στο πρώτο σετ με 21-16, αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, καθώς πέτυχε το come back και επιβλήθηκε στο δεύτερο με 18-16. Από το 4-6  η ομάδα την οποία κοουτσάρει ο Γιάννης Λαζαρίδης με ένα σερί 6-0 βρέθηκε στο 10-6 και εν συνεχεία στο 16-10  με τον Γουργούμη να δείχνει την κλάση του σε ένα πέναλτι και σε ένα τετ α τετ.
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα shoot-out με τους Γιώργο Παπαβασίλη, Γιώργο Ελευθεριάδη,  Κώστα Θεοδώρου να σκοράρουν για την Ελλάδα και τον Γουργούμη να σταματάει τον Vasco Antonio Dias Silva, ενώ το ματς τελείωσε με την επέμβαση του Στέλιου Δημάκη  που είχε ρόλο τερματοφύλακα!
Το χάλκινο μετάλλιο  κατέκτησε η Κροατία, η οποία στον μικρό τελικό υπέταξε την Αίγυπτο με 2-0 (16-10, 15-14).

Τεχνική κολύμβηση σκυταλοδρομία ανοικτής θαλάσσης: Πρώτη η Ιταλία, ασημένιο για την Ελλάδα

Ένα ακόμα  μετάλλιο, ασημένιο αυτή τη φορά, κατέκτησε η Ελλάδα στο μεικτό αγώνισμα του Finswimming Οpen Water Relay δυο χιλιομέτρων SF στο οποίο πρώτευσε η Ιταλία. Οι Αzzurri (Gianluca Allegreti, Davide de Ceglie, Silvia Ssevignani, Μara Zaghet) έδειξαν την ανωτερότητα τους και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Την ελληνική ομάδα απάρτιζαν ο Μάριος Αρμούτσης, ο Ιωάννης Πιπινιας, η Αναστασία Πολίτου και η Ευδοξία Θωμάκου.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλία, ενώ εκτός βάθρου έμεινe η Tυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...