Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Rowing Beach Sprint: Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά!

Rowing Beach Sprint: Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά!
Είναι όλα τους παιδιά της ελληνικής περιφέρειας, τα οποία τύχη αγαθή και μοίρα καλή τα οδήγησε στη Θεσσαλονίκη όπου συναντήθηκαν, έγιναν μια ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης και σήμερα αξιώθηκαν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ του Rowing Beach Sprint. 
Ο Mιχάλης ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ προέρχεται από την Κέρκυρα, είναι εδώ και 10 χρόνια μέλος της Εθνικής ομάδας Κωπηλασίας και χρωστάει ένα μάθημα για να πάρει το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.
Ο 17χρονος Ιωάννης ΠΕΚΟΠΟΥΛΟΣ κατάγεται από την Κοζάνη, είναι ο Βενιαμίν της ομάδας και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στο σχολείο για την τρίτη τάξη του Λυκείου. Πρόκειται για τον σπρίντερ της ομάδας, δηλαδή είναι αυτός που τρέχει και πηδάει μέσα στο σκάφος.
Ο Παναγιώτης ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ είναι ένας 19χρονος Θεσσαλονικιός, πρωταθλητής και αυτός στην Κωπηλασία.
Ο Πέτρος ΜΠΑΛΛΗΣ, από τα Γιαννιτσά, 21 ετών, φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ.

Και η 35χρονη Παναγιώτα ΓΚΕΚΑ, από την Πτολεμαΐδα, η πηδαλιούχος της ομάδας, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα της.
Αυτή είναι η «χρυσή» ομάδα. Οι πρωταθλητές ανήκουν στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ενώ ο ΠΕΚΟΠΟΥΛΟΣ προπονείται στην Κοζάνη, "σε εξαιρετικές συνθήκες και σε ειδικό κωπηλατοεργόμετρο", όπως επισημαίνει
Το Rowing Beach Sprint είναι ένα άθλημα, που απαιτεί ταχύτητα, δύναμη, ευελιξία, έναν συνδυασμό ικανότητας και  τύχης και όλα συναντιούνται στο υγρό στοιχείο που κάνει τα τερτίπια του. «Πρέπει να είσαι αλάνθαστος και στην εκκίνηση και στην κούρσα των 600μ. μέσα στη θάλασσα και στον τερματισμό» τονίζει ο Παναγιώτης ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ. 
Το σκάφος τους ζυγίζει 140 κιλά και η πηδαλιούχος πρέπει να είναι 55 κιλά. Αν ζυγίζει λιγότερο, τότε προσθέτουν βάρος στο σκάφος. Πέρα από την Παναγιώτα ΓΚΕΚΑ,  οι υπόλοιποι ζυγίζουν από 70-90 κιλά έκαστος.
Προπονούνται 365 ημέρες το χρόνο, δεν έχουν ρεπό και όπως δηλώνουν η  μόνη μας χαλάρωση είναι οι αγώνες»! 
Τους ενοχλεί βεβαίως που η Κωπηλασία σε πείσμα των πάμπολλων διακρίσεων στο κορυφαίο επίπεδο δεν τυγχάνει ανάλογης προβολής.
Οι αθλητές  δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με την Ομοσπονδία και τον σύλλογο τους. Στο πλευρό τους στέκονται οι οικογένειες τους, μέλη των οποίων βρέθηκαν και στην Πάτρα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και στο τέλος έγιναν όλοι μια τεράστια αγκαλιά.
Ενα από τα μυστικά τους είναι η εκτός στίβου σχέση που τους διακρίνει. Αποτελούν μια αγαπημένη παρέα. Είναι φίλοι και αυτό φαίνεται παντού. 
 mbgpatras2019.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...