Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Στίβος: Πρωτιές για Στεφανίδη και Παπαχρήστου

Με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Βούλα Παπαχρήστου να επικρατούν σε επί κοντώ και τριπλούν ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.
Το αναμενόμενο έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη στην δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην πρώτη θέση με άλμα στα 4,70 μ. κάνοντας έναν ακόμη καλό αγώνα.
Η αθλήτρια του Κριέρ Μιτς προσπάθησαν να ανέβει υψηλότερο, ωστόσο ο αέρας φάνηκε να την επηρεάζει και δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,80 μ., παρότι το τρίτο της άλμα ήταν αρκετά καλό.
Η Στεφανίδη, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,56 μ. με έγκυρο άλμα κι έπειτα πέρασε με την τρίτη τα 4,70 μ. θα συνεχίσει τους αγώνες τους στο Diamond League, ενώ θα είναι παρούσα και στον αγώνα Ευρώπη VS HΠΑ, όπως όλοι οι νικητές της διοργάνωσης. Η Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία) ήταν δεύτερη με 4,56 μ. και η Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) τρίτη με 4,46 μέτρα. 

Την εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαίωσε η Βούλα Παπαχρήστου που αναδείχθηκε νικήτρια στο τριπλούν με άλμα στα 14,48 μ. (1,8) σε έναν αγώνα όπου είχε δύο μεγάλα άκυρα άλματα. Η Παπαχρήστου πέτυχε το 14,48 μ. στην δεύτερη προσπάθεια της, στο ένα και μοναδικό έγκυρο άλμα της, αφού στις άλλες προσπάθειες κυνήγησε να πάει μακρύτερα από το φετινό της 14,51 μ., ωστόσο ήταν άκυρη.
Η Παπαχρήστου συνέχισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά και πλέον στρέφει την προσοχή της στο τελευταίο μέρος της προετοιμασίας της ενόψει του μεγάλου της στόχου, το Παγκόσμιο στην Ντόχα. Η Άννα Πελετέιρο ήταν δεύτερη με 14,27 μ. και συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις στη σεζόν και η Οτάβια Κεστονάρο (Ιταλία) τρίτη με 14,18 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Η Παπαχρήστου αύριο θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει μια καλή παρουσία και στο μήκος.

Την πολύτιμη βοήθεια της στην εθνική ομάδα πρόσφερε για μία ακόμη φορά η Σοφία Υφαντίδου, που ήταν πέμπτη στον ακοντισμό με 55,52 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε χαμηλά στα 49,11 μ. και συνέχισε με 51,89 μ. και 55,52 μέτρα χαρίζοντας οχτώ σημαντικούς βαθμούς στη χώρα μας.
Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση της ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών με τους Κώστα Ζήκο, Κώστα Δουβαλίδη, Παναγιώτη Τριβυζά και Σωτήρη Γκαραγκάνη να εκτελούν πολύ καλές αλλαγές και να τερματίζουν στην δεύτερη θέση στη σειρά τους και στην 8η στο σύνολο με 39.36. 

Οι Μαρία Γάτου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κυριακή Σαμάνη και Ραφαέλα Σπανουδάκη έτρεξαν στην ομάδα 4Χ100 μ. και κατέλαβαν την 11η θέση με 44.40 και νέο φετινό ρεκόρ. Οι δύο ομάδες σκυταλοδρομίας δούλεψαν αρκετά το τελευταίο διάστημα και παρά τις αναμενόμενες απουσίες, αλλά και αυτές της τελευταίας στιγμής σημείωσαν καλά αποτελέσματα.
Η κούρσα των 1.500 μ. των Ανδρών ήταν καθαρά τακτικής με τους προπορευόμενους να αλλάζουν ταχύτητα στα τελευταία 600 μ. και τον σπουδαίο Λεβαντόβσκι (Πολωνία) να τερματίζει σε 3.47.88. Ο Ανδρέας Δημητράκης δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό κι έμεινε στην 11η θέση με 3.54.36.
Σε μια κούρσα τακτικής και γενικά αργών περασμάτων, ο Μάρκος Γκούρλιας κατέλαβε την όγδοη θέση στα 5.000 μ. με 14.15.45 χαρίζοντας πέντε βαθμούς στη χώρα μας, σε ένα αγώνισμα όπου παραδοσιακά είμαστε εκτός οχτάδας. Νικητής ήταν ο Ιταλός Γεμενεμπερχάν Κριπά με 13.43.30.
Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Αναστασία Μαρινάκου στα 3.000 μ., όπου ήταν 10η με 9.22.15 επίδοση που βελτιώνει το 9.24.79 με το οποίο ταξίδεψε στην Πολωνία. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήσου, που αύριο θα τρέξει και 5.000 μ., προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό και να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για την ομάδα μας.
Στην 10η θέση της σφαιροβολίας έμεινε ο Νικόλας Σκαρβέλης, που σήμερα δεν κατάφερε να βρει βολές πάνω από τα 19,50 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε με 18,87 μ. συνέχισε με 19,07 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 19,19 μέτρα. Ο αθλητής πριν δύο χρόνια είχε καταλάβει την έκτη θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση και είχε προσφέρει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα μας. Ο Μιχάλ Χάρατικ (Πολωνία) ήταν πρώτος με 21,83 μ. και ρεκόρ διοργάνωσης, ο Τόμας Στάνεκ (Τσεχία) ακολούθησε με 20,65 μ. και ο Φρεντερίκ Νταγκί (Γαλλία) τρίτος με 20,03 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...