Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ


Ένα διαφορετικό πρόσωπο του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «συμφωνικό» αυτή τη φορά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Η βραδιά με τίτλο «Στιγμές ενός προσώπου» είναι ένα μουσικό γεγονός για ορχήστρα, χορωδία και τρεις σολίστ.
Πρόκειται για ένα έργο εκτενές που αποτελείται από δύο σουίτες («Αθύρ» και «Ο χρόνος του απρόσμενου καιρού») και πέντε τραγούδια.
Στην συναυλία αποτυπώνεται η ενασχόληση του τραγουδοποιού και συνθέτη τόσο με την κυπριακή δημοτική μουσική παράδοση, όσο και με τη δυτική μουσική του Μπαρόκ, την κλασική, αλλά και αυτή του 20ού αιώνα.
Στις «Στιγμές ενός προσώπου» ο Αλκίνοος Ιωαννίδης χρησιμοποιεί εργαλεία όπως ο άχρονος ήχος των λαϊκών οργάνων, κλιμάκων και μοτίβων της Ανατολικής Μεσογείου, ο παλιός και σημερινός ήχος της Δύσης, η ποίηση της εποχής μας, αλλά και αυτή των αρχαίων ταφικών επιγραμμάτων.

Στη συναυλία εκτός από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (τραγούδι, λαούτο, κιθάρα, κοντραμπάσο, φλάουτο, κρουστά), συμμετέχουν οι Γιώργος Καλούδης (κρητική λύρα, κρουστά) και Λίνος Ιωαννίδης (απαγγελία).
Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τη Χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης (Διδασκαλία Χορωδίας: Μπόρις Αμπαλιάν)
Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Γιώργος Κουντούρης.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρεθεί για την ξεχωριστεί αυτή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010.

Συμμετέχουν: Γιώργος Καλούδης- κρητική λύρα, κρουστά, Λίνος Ιωαννίδης- απαγγελία, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης.
Αλκίνοος Ιωαννίδης Στιγμές ενός Προσώπου. Έργα για χορωδία και ορχήστρα

Γιώργος Καλούδης κρητική λύρα, κρουστά
Λίνος Ιωαννίδης απαγγελία
Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγούδι, λαούτο, κιθάρα, κοντραμπάσο, φλάουτο, κρουστά
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης (Διδασκαλία Χορωδίας: Μπόρις Αμπαλιάν)
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Κουντούρης
Υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας
στην Αθήνα 16/10/2010

Info

Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Ημερομηνία Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, ώρα: 20.30
Πληροφορίες Τηλ. 210-72 82 333, http://www.megaron.gr/
Τιμές εισιτηρίων Διακεκριμένη Ζώνη, 60,00 €, Ζώνη Α, 43,00 €, Zώνη B, 30,00 €, Zώνη Γ, 15,00 €, Φοιτητικά, 10,00 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...