Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


Κατώτερες των περιστάσεων οι προτεινόμενες αλλαγές στην Παιδεία
Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ)χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες αλλαγές κατώτερες των περιστάσεων, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση διαλόγου. Την ίδια στιγμή απευθύνει έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα «για νηφαλιότητα και σύνεση».

«Κοινή προσπάθεια όλων μας», σημειώνει, «θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη λειτουργία του Πανεπιστημίου παράλληλα με την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων για την ανάταξη του Πανεπιστημίου χωρίς να καταστραφούν και να διαλυθούν σε λίγες μέρες ή βδομάδες αυτά, που με πολύ κόπο και μεράκι δημιουργήθηκαν μετά από πολλά χρόνια ή δεκαετίες».

Επιπροσθέτως, η ΠΟΣΔΕΠ διαπιστώνει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές: «Πρόκειται για ένα κείμενο κατώτερο των περιστάσεων, των πραγματικών αναγκών του ελληνικού πανεπιστημιακού συστήματος, της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στις σημερινές δραματικές συνθήκες και της νέας γενιάς». Συνεχίζει λέγοντας «το κείμενο οικοδομείται στη βάση της θεώρησης ότι το σημερινό πανεπιστήμιο είναι διαλυμένο και χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, διαφθορά και μετριότητα χωρίς να αναγνωρίζει ούτε το τεράστιο έργο που επιτελείται από συναδέλφους υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων ούτε τις νησίδες αριστείας στην έρευνα και τη διδασκαλία. (..) Το κείμενο αναδεικνύει διάφορα δευτερεύοντα και -πιστεύουμε σκόπιμα- αγνοεί σημαντικά κεντρικά και χρόνια προβλήματα του ακαδημαϊκού χώρου και εμπεριέχει στοιχεία των οποίων η συνταγματικότητα αμφισβητείται έντονα».

Τέλος, οι καθηγητές επισημαίνουν ότι «το Προεδρείο της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει το διάλογο στα όργανά της και κυρίως σε όλους τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ. Πρόθεση μας είναι αυτό το θέμα να αναδειχτεί σε κεντρικό στον προσυνεδριακό διάλογο στην πορεία προς το 10ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ».
Αναδημοσίευση από newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...