Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Πολύτιμες υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, άφησε σήμερα η Εθνική μας ομάδα, παρά την ήττα της πρεμιέρας του Α’ ομίλου με 3-0 από την πανίσχυρη Ιταλία.

Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, στην τρίτη μόλις παρουσία της «γαλανόλευκης» στο θεσμό «κοίταξαν στα μάτια» τις πολυνίκεις πρωταθλήτριες και θα μπορούσαν ίσως να είχαν πάρει κάτι περισσότερο από το ματς. Φάνηκε όμως, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ομοιογένεια, πως η «σκουάντρα ατζούρα» είχε περισσότερες αντοχές και καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που αύριο έχει την ευκαιρία να τριτώσει το καλό κόντρα στο Μαυροβούνιο και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο Μπαρ.


Στον αγώνα της πρεμιέρας του Α’ ομίλου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με εξαιρετικό σέρβις προκάλεσε προβλήματα στην υποδοχή των Ιταλίδων, που έδειξαν να εκνευρίζονται με αποτέλεσμα οι διεθνείς μας εκμεταλλευόμενες τα λάθη τους να προηγηθούν με μπλοκ άουτ της Ψωμά 8-5. Στη συνέχεια οι «ατζούρε» αντέδρασαν και με το αδιαπέραστο μπλοκ τους μείωσαν σε 9-8.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι και το 13-12, όπου η Ιταλία προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ από το πλασέ της Στράντζαλη στην αντένα και έφτασε με τα μπλοκ της πανύψηλης Ντανέζι στο 16-13. Η είσοδος της Φακοπουλίδου αντί της Γκουντιμένκο, έδωσε «άλλον αέρα» στην Εθνική, η οποία με τα καλά σερβίς, αλλά και τις επιθέσεις της Βασιλαντωνάκη, μπήκε ξανά στη θέση του οδηγού με 19-16. Ακολούθησαν όμως οι επιθέσεις και 2 άσοι της Γκουέρα, χάρις στους οποίους η Ιταλία με καλό μπλοκ προηγήθηκε με 25-21, 1 -0 σετ.


Το β’ σετ ξεκίνησε με τη Σουπιώνη να δίνει τη θέση της στην Κοκκινάκη και αρκετό ενθουσιασμό από τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, που πανηγύριζαν έντονα κάθε πόντο. Με καλή υποδοχή και τις Στράντζαλη, Ψωμά να τελειώνουν αρκετές κόντρα επιθέσεις από το 5-5, με ένα επιμέρους σερί πόντων 5-0 και καταπληκτική δουλειά της Κοκκινάκη στην άμυνα, οι Ελληνίδες έφτασαν στο 10-5. Η Στράντζαλη ασταμάτητη στην επίθεση, παρά την αντίδραση των Ιταλίδων, ανέβασε τη διαφορά υπέρ της Εθνικής σε 14-10, αλλά οι «ατζούρε» πιέζοντας ασφυκτικά στο σερβίς, αφού ισοφάρισαν σε 14-14, εκμεταλλευόμενες έπειτα τα ελληνικά λάθη πέρασαν μπροστά με 16-14.

Τα σερβίς της Νικολέτι ανάγκασαν τον Τακη Φλώρο να δοκιμάσει τη Σωτηρίου αντί της Στράντζαλη και την Φακοπουλίδου αντί της Ψωμά , όμως η πολύ καλή επιθετικά Γκουέρα ανέβασε τη διαφορά στο 22-17 υπέρ των αντιπάλων μας, που βγάζοντας στο γήπεδο, όλα αυτά που κάνουν εδώ και χρόνια μαζί στο προπονητικό κέντρο του Μιλάνο ζευγάρωσαν εύκολα με 25-19 τα κερδισμένα τους σετ σε 2-0.


Στο τρίτο σετ, η Εθνική με τους άσους της Στράντζαλη, που δικαιολόγησε τον τίτλο της κορυφαίας σέρβερ των προκριματικών προηγήθηκε με 5-4, αλλά η ασταμάτητη Γκουέρα σε σερβίς και επίθεση έφερε με ένα σερί 5-0 και πάλι μπροστά τις Ιταλίδες με 9-5. Στο 13-10 από μία αμυντική… καραμπόλα η Παπαδόπούλου δέχθηκε με δύναμη τη μπάλα στο πρόσωπο, αλλά παρά τον πόνο, συνέχισε κανονικά και με τα δικά της σερβίς η Εθνική μας ισοφάρισε σε 15-15.

Ο εκλέκτορας της Ιταλίας, Λούκα Πιερανιόλι, αντικατέστησε τη πασαδόρο Μαλίνοφ με την Κάμπι, αλλά παρόλα αυτά οι αντίπαλές μας δεν μπορούσαν να ξεφύγουν πάνω από δύο πόντους μέχρι και το 21-19, αλλά το καλό μπλοκ των Γκουέρα, Μπονιφάτσιο χάρισε τελικά με 25-22 την «καθαρή» νίκη στις ανώτερες Ιταλίδες.

Για την Εθνική μας ομάδα, από την οποία δεν υστέρησε καμία αθλήτρια, ξεχώρισαν οι Στράντζαλη, Κοκκινάκη, ενώ από την πανίσχυρη Ιταλία κορυφαία ήταν η Γκουέρα και αποτελεσματική η Μπονιφάτσιο.

Κερδισμένοι πόντοι 75-62: Σερβίς 9-9, Επίθεση 42-32, Μπλοκ 6-3, 18-18
Τα σετ: 25-21, 25-19, 25-22
ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κωνσταντινίδου 4, Στράντζαλη 14, Ψωμά Βασιλαντωνάκη 11Γκουντιμένκο 6, Καλατάντζε 2, λίμπερο η Σουπιώνη (20%), Φακοπουλίδου 1, Σωτηρίου 1, Κοκκινάκη (27%)Χαμπηλομάτη, Παπαδοπούλου
Ιταλία: (Λ. Πιερανιόλι): Μαλίνοφ 5, Μπονιφάτσιο 8, Ντανέζι 6, Γκουέρα 19, Νικολέτι 8, Ζανέτε 5, λίμπερο η Ματζιπίντο (41%), Ντεγκράντι 1, Κάμπι 1, Ντ’ Οντόρικο 1, Μπέρτι 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...