Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ BOB MARLEY ΑΠΟ ΤΟΥΣ GROUNDATION


Μία μουσική πανδαισία στους ρυθμούς της reggae

Δυο χρόνια μετά το εκπληκτικό sold out live του Απρίλη του 2009, οι Groundation επιστρέφουν στο Gagarin 205, για να μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά το θρυλικό αφιέρωμά τους στον Bob Marley, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στο Gagarin 205.
Παραπάνω από δυο ώρες μουσικής πανδαισίας σε μια μοναδική συναυλία στην οποία εκφράζεται ο βαθύς σεβασμός τους για τη σημαντικότερη μορφή της reggae μέσα από αριστοτεχνικές διασκευές που εναλλάσσονται με καταιγιστικό ρυθμό με μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους όπως τα Freedom taking over, Music is the most high, Jah Jah know και Praising. Στο πολυάριθμο ελληνικό κοινό τους είναι γνωστό ότι το όνομα αυτής της πρωτοποριακής μπάντας είναι ένα λογοπαίγνιο που προκύπτει από την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν έναν κοινό τόπο για να συνομιλούν όλοι οι άνθρωποι ισότιμα και ελεύθερα, να μορφώνουν ο ένας τον άλλο και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο χωρίς να εμπλέκονται σε σχέσεις εξουσίας.
Πρόκειται για ένα μουσικό διάλογο του οποίου οι στίχοι είναι γεμάτοι κοινωνικά μηνύματα, επαναστατικότητα, αλλά και αισιοδοξία. Αυτό είναι το σημείο που τους φέρνει πιο κοντά απ’ οποιοδήποτε άλλο στις διδαχές του ουμανισμού των rastafari και στο πνεύμα του ανθρώπου που θεωρείται ιδρυτής της reggae και σύμβολο ελπίδας και ανάτασης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, του Bob Marley. Χωρίς αμφιβολία ο ήχος των Groundation αποτελεί ένα μοναδικό ιδίωμα που ακροβατεί με αξεπέραστη μαεστρία μεταξύ της roots reggae μουσικής παράδοσης και των ελεύθερης δημιουργικότητας της jazz.
Αναδημοσίευση από newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...