Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Μιλούζ, αποστολή: Πένυ Ροντογιάννη

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής γυναικών πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά ηττήθηκε με «καθαρό» σκορ από την ανώτερη σε δυναμικότητα εθνική Γαλλίας με 3-0 χωρίς να καταφέρει να πάρει έστω το πρώτο του σετ, τη δεύτερη αγωνιστική (Α' Όμιλος) του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, επέλεξε να ξεκινήσει με τις Κυριακίδου-Τζανακάκη, Τζίμα-Χαντάβα, Γκούζου, Χριστοδούλου στην πάσα και λίμπερο την Μυλωνά.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την Εθνική μας, που έκανε κάποια αβιάστα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στηΓαλλία να πάρει προβάδισμα (8-1 α' τεχνικό τάιμ άουτ). Το «βαρύ πυροβολικό» των "Μπλε" δεν ήταν άλλο από την εντυπωσιακή κεντρικό, Κριστίνα Μπαέρ που σκέπασε το φιλέ και ήταν ασταμάτητη.

Από την άλλη, ο κ. Φλώρος άλλαξε νωρίς τη Χαντάβα και στη θέση της πέρασε τη Γκιουζέλη με σκοπό να ανακατέψει λίγο την τράπουλα και να βρει λύσεις στην υποδοχή, ενώ και η Μερτέκη πήρε στα τελευταία λεπτά χρόνο συμμετοχής. Το σετ τελείωσε 25-15.

Στο δεύτερο μέρος, η ελληνική ομάδα μπήκε πιο δυνατά (Μερτέκη αλλά και Χαντάβα είχαν περάσει και πάλι στο παιχνίδι). Μάλιστα, η Ελλάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με 2-4, αλλά οι Γαλλίδες με αντεπίθεση διαρκείας δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν και πάλι προβάδισμα. Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ήταν 8-6 αλλά η διαφορά στο δεύτερο μεγάλωσε 16-7.

Στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα είχε γίνει αλλαγή της πασαδόρου με την Αθηνά Παπαφωτίου να παίρνει τη θέση της στο φιλέ ενώ ο Τάκης Φλώρος δοκιμάζοντας όλες σχεδόν τις διεθνείς είχε περάσει τη Λαμπρινίδου στη θέση της Κυριακίδου στο κέντρο και την Γκιουζέλη στη θέση της Τσίμα. Το σετ έληξε 25-10 με τα ποσοστά στην επίθεση της ελληνικής ομάδας να αγγίζουν το 9% (3 πόντοι).

Το τρίτο σετ ξεκίνησε όπως στο τελείωμα του δευτέρου με την Ζένια Τσίμα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και την Κυριακίδου να παίρνει τη θέση της Τζανακάκη και ήταν το καλύτερο των κοριτσιών που αντιστάθηκαν σθεναρά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε για δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ ενώ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ το σκορ ήταν 4-8 με δυο σερί μπλοκ της Κυριακίδου που μπήκε με άγριες διαθέσεις στο σετ.

Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ είχε φτάσει στο 11-16 και η Εθνική λειτουργούσε καλά σε μπλοκ και σερβίς (2 άσους από Παπαφωτίου) μέχρι τη στιγμή που ο Γάλλος τεχνικός πέρασε ξανά στο ματς τις Μπαέρ και Καμαρά, τις οποίες είχε αφήσει να ξεκουραστούν από την αρχή του σετ.

Από το 17-17 και και μέχρι το 19-19 οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, αλλά κάπου εκεί οι Γαλλίδες πήραν μπρος και με γρήγορες επιθέσεις τέλειωσαν το σετ και το ματς με 25-22 .

Τα σετ: 25-15, 25-10, 25-22

ΓΑΛΛΙΑ (Φ. Βιάλ): Ούντιμα 2, Μπαερ 16, Λόζανζιτς 8, Ριμπατσέβσκι 5, Φές 2, Καμαρά 12, Ορτίς λ. 55% (45%), Στέ, Σλεκ 4, Ντασκαλού 2

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κυριακίδου 8, Χριστοδούλου, Τζανακάκη 3, Τσίμα 8(φωτό), Χαντάβα 3, Γκούζου 2, Μυλωνά 60% (33%), Γκιουζέλη 2, Παπαφωτίου 2, Μερτέκη 5, Λαμπρινίδου 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...