Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΚΕΝΤ ΝΤΑΜΣ 0-3 ΓΙΑ ΤΟ CHALLENGE CUP

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει το μικρό θαύμα και να πάρει τη νίκη κόντρα στην καλύτερη Γκεντ Νταμς για το Τσάλεντζ Καπ στο γυναικείο βόλεϊ, και ηττήθηκε και μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη» με 3-0 σετ, έχοντας όμως σαν κέρδος την «ολυμπιακή ψυχή» που έβγαλαν στο τάραφλεξ οι πιτσιρίκες της ομάδας.

Με μεγάλη απουσία αυτή της αρχηγού Δήμητρας Γιακουμή, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της, η νίκη επί της Γκεντ θα αποτελούσε ένα μικρό θαύμα, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς από τον άσσο της Χριστοδούλου αλλά οι Βελγίδες έδειχναν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου να πάρουν διαφορά και παίζοντας δυνατά και γρήγορα πέρασαν μπροστά με έναν πόντο, τον οποίο διατήρησαν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό γιατί δεν λειτουργούσε ούτε το μπλοκ ούτε ο πρώτος χρόνος και έτσι οι φιλοξενούμενες πήρα διαφορά 4 πόντων, αναγκάζοντας τον Σωτήρχο να πάρει τάιμ άουτ. Αυτό δεν άλλαξε κάτι και η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει η οποία έφτασε στους 7 πόντους μέχρι να πάρει ο «ερυθρόλευκος» προπονητής και το δεύτερο τάιμ άουτ του. Ούτε τότε άλλαξε κάτι, με τις κοπέλες του Ολυμπιακού να φαίνονται μπλοκαρισμένες, χάνοντας το πρώτο σετ με 9 πόντους διαφορά και το ταμπλό να δείχνει 16-25.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ αφού οι κοπέλες του Θρύλου έδειξαν να αντιδρούν και έφτασαν στη διακοπή με δύο πόντους διαφορά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν καλή αφού δέχτηκαν ένα σερί 4-1 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κάνοντας τον Σωτήρχο να πάρει τάιμ άουτ για να κόψει τη φόρα της Γκεντ. Με την επιστροφή στο τάραφλεξ ο πανικός δεν είχε φύγει και η διαφορά έφτασε στους 4 και ο Σωτήρχος ξαναπήρε τάιμ άουτ. Το άγχος των κοριτσιών ήταν έκδηλο στα πρόσωπά τους αλλά και στις ενέργειές τους στο παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Βελγίδες και ανέβασαν τη διαφορά στους 9 πόντους με ένα σερί 6-1. Κάπου εκεί ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τις νεαρές αθλήτριες της ομάδας, και πέρασε τις Μπίλλια, Δηλαβέρη, Κοκκινάκη και τη Μουρατίδη στη θέση της πασαδόρου. Αυτό ήταν και το πιο θετικό σημείο του σημερινού αγώνα αφού οι πιτσιρίκες έβγαλαν ψυχή στο τάραφλεξ και έναν «ερυθρόλευκο τσαμπουκά» που ανάγκασε τον προπονητή της Γκεντ να πάρει τάιμ άουτ. Παρά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 5-1 και μείωσε στους 5 πόντους, αλλά η Γκεντ απάντησε με ένα δικό της σερί 4-0 και πήρε το σετ με 16-25.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Πειραιά μπήκε ξανά με την πρώτη ομάδα, αλλά βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ με 4 πόντους μέχρι το τεχνικό τάιμ άουτ. Οι κοπέλες όμως έδειχναν να έχουν πάρει παράδειγμα από τις πιτσιρίκες μας και πάλευαν κάθε πόντο με όλες τους τις δυνάμεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κρατηθεί ο Ολυμπιακός κοντά στο σκορ και να φτάσει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να υπολείπεται μόνο δύο πόντους. Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε με αυξομειώσεις μέχρι και το 20-22 και αν δεν γίνονταν κάποια αβίαστα λάθη στο σερβίς ίσως να μην είχε χαθεί το σετ. Τελικά και το τρίτο σετ πήγε στις Βελγίδες με 22-25, οι οποίες με δύο νίκες πήραν την πρόκριση για τους 8 του Τσάλεντζ Καπ.

Τα σετ: 16-25, 16-25, 22-25.
olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...