Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Το Ολυμπιακό όνειρο του Λονδίνου δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική ομάδα του μπιτς βόλεϊ που λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) Σαββάτου γνώρισε την ήττα με 2-0 (21-13, 21-19) από τις Ελβετίδες Κουν / Ζούμκερ στον 1ο αγώνα των δύο ομάδων για τον 2ο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για την ελληνική ομάδα στο κατάμεστο διαμορφωμένο γήπεδο στο «Horse Guards Parade», καθώς η κακή υποδοχή έδωσε εύκολους πόντους στις Ελβετίδες (6 άσοι) που πήραν εξ αρχής το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι τέλους (21-13).


Ωστόσο, το 2ο σετ είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς Βίκυ και Μαρία μπήκαν δυνατά, έβγαλαν άμυνες και βελτίωσαν τα τελειώματα τους με αποτέλεσμα να γράψουν το 9-4, 10-5 και 11-6, δείχνοντας ότι η ισοφάριση στα σετ ήταν απλά θέμα χρόνου. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, αφού το ελβετικό μπλοκ λειτούργησε και το σκορ έγινε 14-14, ενώ Κουν και Ζούμκερ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 16-15 (17-15, 18-16).

Η Εθνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και ισοφάρισε σε 19-19, αλλά οι αντίπαλες ήταν εκείνες που με δύο τελευταίες επιθέσεις διαμόρφωσαν το 21-19 και το 2-0 στον αγώνα.

Ωστόσο, Βίκυ και Μαρία έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και διαμαρτυρήθηκαν για μία «ανάποδη» απόφαση του διαιτητή σε άουτ και ένα «πιαστό» της Κουν, δύο καθοριστικές φάσεις για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Μάλιστα, όπως δήλωσε, αμέσως μετά το ματς, ο σουπερβάιζορ του αγώνα, παραδέχτηκε τα λάθη του Βραζιλιάνου διαιτητή.


Συγκεκριμένα, η
Μαρία Τσιαρτσιάνη, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε επιτυχημένο ξεκίνημα στο Λονδίνο, έτσι όπως θέλαμε και το είχαμε ονειρευτεί, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Στο πρώτο σετ οι αντίπαλες μας ήταν καλύτερες και το πήραν δίκαια, αν και υπήρξε μία καθοριστική απόφαση του διαιτητή που πιστεύουμε ότι μας αδικεί. Στο δεύτερο σετ βελτιωθήκαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και να οδηγήσουμε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, αλλά και εκεί ήρθε μία ακόμα φάση να τελειώσει το παιχνίδι και μιλάω για ένα 'πιαστό' από τις Ελβετίδες, όπου ο διαιτητής δεν μας έδωσε τον πόντο που δικαιούμασταν.

Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο σουπερβάιζορ του αγώνα μας είπε ότι έχουμε δίκιο και στις δύο περιπτώσεις, αλλά βέβαια, ο αγώνας χάθηκε. Για εμάς, πάντως, δεν τελειώνει τίποτα, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και θα κάνουμε τα πάντα για να τα κερδίσουμε και να προκριθούμε. Είμαστε καλά προετοιμασμένες, δεν νιώσαμε κούραση σε κανένα σημείο του αγώνα, έχουμε την φρεσκάδα που θέλουμε στο παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε και στο γήπεδο».


Από την πλευρά της, η
Βίκυ Αρβανίτη, σε δηλώσεις της στη μικτή ζώνη, τόνισε: «Απλά χάθηκε ένα παιχνίδι, όλα είναι ανοιχτά στον όμιλό μας, έχουν ήδη συμβεί αρκετές εκπλήξεις, άλλωστε το πρωί κέρδισε η Ρωσία την Κίνα και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Στο πρώτο σετ το λάθος του διαιτητή στο 12-9 μας στοίχισε αρκετά γιατί εκεί εμείς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και παράλληλα βοήθησε τις Ελβετίδες να ξεφύγουν και να κάνουν αρκετά καθαρά το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, όμως, μπήκαμε πολύ δυνατά, πήραμε ένα αρκετά καλό προβάδισμα, αλλά δυστυχώς δεν το κρατήσαμε. Κάναμε κάποια λάθη και έτσι βάλαμε ξανά την αντίπαλο στο σετ, αλλά στο τέλος το... καθάρισε ο διαιτητής. Πλέον, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι μας, δεν έχουμε παίξει ξανά κόντρα στις Ρωσίδες, αλλά μπορούμε να τις κερδίσουμε. Πρέπει, όμως, να πιάσουμε καλή απόδοση και να διατηρήσουμε τη σταθερότητά μας όταν παίρνουμε προβάδισμα.


Από εκεί και πέρα δεν μπορώ παρά να πω καλά λόγια για τη διοργάνωση, αφού το γήπεδο είναι εκπληκτικό, το κοινό μας υποστήριξε θερμά, ήταν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Έγιναν πολύ ωραίες φάσεις στο παιχνίδι, ο κόσμος το χάρηκε, κι εμείς απολαύσαμε τον αγώνα, αλλά στο τέλος μας μένει η στενοχώρια της ήττας. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή μας για να δούμε ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε στη συνέχεια».


Νωρίτερα, στο ματς που άνοιξε την αυλαία του 2ου προκριματικού ομίλου, οι Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα έκαναν την έκπληξη της πρεμιέρας κερδίζοντας με 2-1 τις πανίσχυρες Κινέζες και φαβορί για μετάλλιο, Ξουε / Ξι.


Από εκεί και πέρα, οι Ελληνίδες αθλήτριες θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους την Δευτέρα 30/7, στις 18:30 κόντρα στις Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα και την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 11:00 θα αντιμετωπίσουν με τις Κινέζες Ζανγκ Ξι / Ξούε.
Κουν / Ζούμκερ - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-13, 21-19) - Δείτε τα στατιστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...