Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΕΣ DUMBAUSKAITE / POVILAITYTE ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Με ένα αποτέλεσμα που λίγοι περίμεναν ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς οι Ιέβα Ντουμπαουσκέιτε και Μόνικα Ποριλεϊτάιτε από τη Λιθουανία κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στο Μπιτς Βόλεϊ που διεξήχθη στην Κύπρο. 
Ξεκινώντας από το Νο18 του κυρίως ταμπλό και αποκλείοντας μια σειρά από φαβορί, οι Λιθουανές έφτασαν στην κορυφή, με τελευταίο θύμα να είναι οι Πολωνές και Νο2 του ταμπλό, Κότσιολεκ / Μπαρά, οι οποίες ηττήθηκαν με 2-0 (21-18, 22-20), στον μεγάλο τελικό.

Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι νικήτριες πήραν το πρώτο σετ δύσκολα με 21-18, αλλά η συνέχεια ήταν ακόμα πιο απαιτητική. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι και έφτασε μόνο ένα λάθος της ομάδας από την Πολωνία να κάνει το 22-20 και να στέψει πρωταθλήτριες τις κοπέλες με το... δύσκολο όνομα από την Λιθουανία.

Στον μικρό τελικό είχαμε μια... μικρότερη έκπληξη με τις Ρωσίδες, Νταμπίζα και Γκορμπούνοβα (Νο 12) που μεταξύ άλλων χθες απέκλεισαν και τις δικές μας, Σπανού και Βλαχάκη επικράτησαν με 2-1 (19-21, 21-17, 15-9), των Γερμανίδων και Νο 7 του ταμπλό, Ίτλιγκερ / Βέιλαντ.

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...