Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αποστολή ΠΣΑΤ στο Γιούζνι: Ευθύμης Χούτας

Με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά της Ουκρανίας η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε σήμερα με την Ολλανδία στο FSK «Olymp» Yuzhny ηττήθηκε με 3-0 σετ.


Η Ολλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Β’ προκριματικό όμιλο και παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, ενώ η δεύτερη της κατάταξης Ουκρανία θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των αγώνων μπαράζ. Η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση, σημειώνοντας δύο νίκες επί της Δανίας (την κέρδισε και στο τουρνουά της Ολλανδίας), ενώ τελευταία κατετάγη η Δανία χωρίς βαθμό.


Απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του ομίλου η Εθνική μας αντιστάθηκε, πάλεψε το παιχνίδι και ιδιαίτερα στο πρώτο σετ ήταν ανταγωνιστική. Στόχος των διεθνών μας ήταν να παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερο βόλεϊ, να χαρούν το παιχνίδι, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες. Καλύτερη απόδοση από πλευράς Εθνικής είχαν οι Κιόση, Βασιλαντωνάκη και Λαμπρούση.


Η Εθνική μας ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Στέλλα Χριστοδούλου, Ελένη Κιόση, Ελένη Κωνσταντινίδου, Ζένια Τσίμα, Ανθή Βασιλαντωνάκη, Τζίνα Λαμπρούση και λίμπερο την Ειρήνη Κελεσίδου. Το ξεκίνημα για την Εθνική μας ομάδα ήταν πολύ καλό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με καλή αμυντική λειτουργία και βρίσκοντας τρόπο να τελειώνει τις επιθέσεις από τις διαγώνιες προηγήθηκε 8-6, δυσκολεύοντας τις Ολλανδέζες. Οι αντίπαλες αντέδρασαν, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 11-9, όμως στη συνέχεια με πέντε συνεχόμενους πόντους η Ελλάδα προηγήθηκε με 14-11, έχοντας καλά τελειώματα στην επίθεση.


Γρήγορα, όμως, η Ολλανδία αντέδρασε, μετά και το τάιμ άουτ που πήρε ο Βερμεούλεν ισοφαρίζοντας σε 14-14, με την Ελλάδα, πάντως, να πηγαίνει προηγούμενη στο σκορ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-15.  Ο Τάκης Φλώρος πραγματοποίησε δύο αλλαγές, όταν το σκορ ήταν 16-16, περνώντας στο παιχνίδι τις Παπαφωτίου και Μερτέκη στις θέσεις των Χριστοδούλου και Βσιλαντωνάκη. Οι Ολλανδέζες βρήκαν τρόπο σ’ ένα κρίσιμο σημείο του σετ να προηγηθούν με 23-19 και με την εμπειρία που διαθέτουν κατάφεραν, τελικά, να πάρουν το σετ, με 25-21.


Στο δεύτερο σετ η Ολλανδία μπήκε πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ελληνικής ομάδας και προηγήθηκε με 7-3, αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει τάιμ άουτ. Η Εθνική συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην υποδοχή, ενώ δεν μπορούσε να βγάλει επιθέσεις, με αποτέλεσμα η Ολλανδία να «χτίσει» μια διαφορά οκτώ πόντων (14-6), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Προς στιγμήν η Ελλάδα προσπάθησε να αντισταθεί, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (17-13), όμως τα λάθη στο σερβίς και στο τελείωμα των φάσεων έφεραν την Ολλανδία να προηγείται με 21-13, για να πάρει και το δεύτερο σετ με 25-16.


Αντιστάθηκε η Εθνική μας στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (5-5). Από το σημείο εκείνο και μετά η Ολλανδία της ελληνικής ομάδας πάνω στο φιλέ και προηγήθηκε με 13-7, με τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Η κατάσταση για την Εθνική μας δεν άλλαξε με τις Ολλανδέζες να παίζουν καλό βόλεϊ, να είναι ανώτερες σε όλους τους τομείς και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των Ελληνίδων παικτριών να προηγούνται με 16-9 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Η ολλανδική ομάδα στη συνέχεια διαχειρίστηκε αυτή τη διαφορά, παρότι οι διεθνείς μας δεν παράτησαν το σετ και προσπάθησαν για το καλύτερο (μείωσαν σε 18-16). Οι Ολλανδέζες με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκαναν το σκορ 22-16, για να πάρουν το σετ με 25-18 και μαζί και τη νίκη (έκτη σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά).


Τα σετ: 25-21, 25-16, 25-18.

Διαιτητές: Ζαχάροβα (Ρωσία), Ζαχαρέσκου (Ρουμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Τάκης Φλώρος): Χριστοδούλου 1, Παπαφωτίου, Κιόση 12 (2 άσους), Κωνσταντινίδου 5, Βασιλαντωνάκη 14 (3 άσοι), Στράντζαλη, Γιώτα, Τσίμα 6 (1 άσος), Μερτέκη, Ιβάνοβα, Κελεσίδου (λίμπερο 50%), Λαμπρούση 9.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Γκίντο Βερμεούλεν): Στάελενς, Ντε Κράιφ 6, Γκρόθουες 9, Στένμπεργκεν 12, Σχουτ (λίμπερο 40%), Βένσινκ 3, Φλίερ 11, Ντίζκεμα 3, Βέργκεερ 3, Σταμ-Πίλον, Σλόετχες 11, Πιέτερσεν.

Κυριακή 16/9
17:00 Ουκρανία-Δανία 3-0
19:30 Ολλανδία-Ελλάδα 3-0

Η βαθμολογία
(τελική)
1. Ολλανδία 16-3 17
2. Ουκρανία 14-7 13
3. Ελλάδα 6-12 6
4. Δανία 1-18 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...