Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ ΚΑΙ 2οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Θρίαμβος και στην ανοιχτή θάλασσα για τα χρυσά κουπιά της ελληνικής κωπηλασίας. Στην πρώτη τους προσπάθεια στην παράκτια κωπηλασία, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και τα αδέλφια Γκουντούλα (Νίκος και Απόστολος) έγραψαν ιστορία αφού ανέβηκαν και εκεί στο βάθρο.

Οι τρεις Έλληνες κωπηλάτες κατέκτησαν το χρυσό (η Τσιάβου) και το ασημένιο (αδελφοί Γκουντούλα) μετάλλιο σε απλό και διπλό σκιφ αντίστοιχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας. 
Ένα πρωτάθλημα που την επόμενη διοργάνωση, το φθινόπωρο του 2014, έχει αναλάβει να διοργανώσει η χώρα μας στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου με συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Φορώντας τις φανέλες των σωματείων τους , αφού στη διοργάνωση δεν μετέχουν Εθνικές ομάδες, η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατάφερε με τα χρώματα του ΔΝΟ Ηγουμενίτσας να κερδίσει την πρώτη θέση στο σκιφ γυναικών ανάμεσα στα 12 πληρώματα του τελικού  ενώ ο Απόστολος και ο Νικος Γκουντούλας υπό τη σημαία του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης τερμάτισαν δεύτεροι στο διπλό σκιφ ανδρών μεταξύ των 16 πληρωμάτων που πήραν μέρος στο δικό τους τελικό    
Ήδη ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης εξέδωσε το Σάββατο δελτίο Τύπου για τον θρίαμβο των αθλητών του, αλλά και της Αλεξάνδρας. Αναλυτικά το δελτίο:
«Καινούργια εμπειρία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας για τους επί σειρά ετών, Παγκόσμιους πρωταθλητές Απόστολο και Νικόλαο Γκουντούλα, αθλητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης.
Σήμερα στις 15.40 ώρα Ελλάδος, οι δίδυμοι αδελφοί Απόστολος και Νικόλαος Γκουντούλας, με τα χρώματα του Ομίλου μας, κατέκτησαν το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, στο αγώνισμα της δικώπου Ανδρών άνευ πηδαλιούχου, στο εν λόγω παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο αγώνισμα του απλού σκιφ Γυναικών, η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου, του Δημοτικού Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, επίσης με τα χρώματα του Ομίλου της, κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.
Πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν, δύο Έλληνες αθλητές και μία Ελληνίδα αθλήτρια στην παράκτια (παντός καιρού) κωπηλασία.
Οι νίκες αποτελούν πυλώνα στήριξης και προώθησης, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, τη διοργάνωση του οποίου διεκδίκησε και ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Αποστόλη και Νίκο, για μία ακόμη φορά μας κάνατε υπερήφανους και όλοι εμείς στον Όμιλο, καθώς επίσης και σ’ εσένα Αλεξάνδρα, σας ευχαριστούμε γι’ αυτό»
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...