Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος

Η Εθνική Κορασίδων ηττήθηκε από τη Σερβία με 3-1 στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης και έμεινε εκτός προημιτελικών.

Τα σετ: 25-22, 25-19, 20-25, 25-16

Το σκορ δεν αποτυπώνει πάντως την εικόνα του αγώνα, αφού στα πρώτα τρία σετ η ελληνική ομάδα ήταν ισάξιος αντίπαλος και δυσκόλεψε πολύ μια ομάδα που στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις έφτανε στην τετράδα και έπαιζε για τα μετάλλια. Οι διεθνείς πλήρωσαν όμως έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και την έλλειψη καθαρού μυαλού σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης, όπως και την αδυναμία αναχαίτισης της εξαιρετικής Τίανα Μπόσκοβιτς, η οποία πήρε μόνη της σχεδόν το ένα από τα τρία σετ της ομάδας της (23 πόντοι).

Με το σέρβις να κάνει «θρύψαλα» τη σερβική υποδοχή, η Ελλάδα προηγήθηκε 16-13 έχοντας ήδη πάρει 5 άσους (συνολικά 13 έναντι 7)! Το σετ φαινόταν να ελέγχεται απόλυτα, όμως τα έξι συνεχή ελληνικά λάθη (!) δημιούργησαν εκνευρισμό, αποσυντόνισαν τις διεθνείς και έφεραν τις «πλάβι» στο 21-18, για να κλείσει τελικά το σετ η Σερβία με 25-22.

Οι Σέρβες δεν έπαιζαν σούπερ βόλεϊ, ήξεραν όμως να εκμεταλλεύονται τα λάθη του αντίπαλου και να τον τιμωρούν. Με δύσκολο σέρβις είχαν αποκόψει τις Στράντζαλη και Ψωμά από την επίθεση, κι ας ήταν η υποδοχή τους «τρύπια» αφού στα πρώτα δύο σετ έδωσε 11 πόντους στην Ελλάδα.

Με δύο νέους άσους της Χαμπηλομάτη η Εθνική προηγήθηκε 17-16 στο 2ο σετ, ατυχώς πρόσκαιρα όμως, αφού χωρίς σκορ από την επίθεση αλλά και «ελλειμματική» υποδοχή επέτρεψε στις Σέρβες να τρέξουν σερί 6-0, να προσπεράσουν με 22-17 και να μην ξανακοιτάξουν πίσω.

Με άσο της Γκουντιμένκο το σκορ έγινε 14-11 υπέρ της Ελλάδας στο 3ο σετ και με νέο άσο της Βασιλαντωνάκη 17-12. Δύο συνεχείς πόντοι της Στράντζαλη κι άλλος ένας από τη διαγώνια του Παναθηναϊκού έφεραν το 22-19, για να διαμορφωθεί το 25-20 από άουτ επίθεση της Βόινιτς και η Ελλάδα να γίνει η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που παίρνει σετ από τη Σερβία.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν αλλά η κακή εκκίνηση στο ξεκίνημα του 4ου σετ μεταφράστηκε σε έξι σερί αναπάντητους σερβικούς πόντους, πριν «σπάσει το ρόδι» η Γκουντιμένκο (1-6). Έκτοτε, η Σερβία δεν έκανε τίποτε άλλο από το να συντηρήσει αυτή τη διαφορά (16-11) και προς το τέλος του σετ να την αυξήσει, για να φτάσει τελικά στο 3-1 και την πρόκριση.

ΣΕΡΒΙΑ: Λόζο 14, Βίνιεβιτς 7, Άλεξιτς 13, Μιλένκοβιτς 10, Βουτσίτσεβις 3, Μπόσκοβιτς 23, Ντίμιτς (λίμπερο), Βόινιτς 1, Μπρντόβιτς, Γέγιτς.
ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη 12, Χαμπηλομάτη 6, Ψωμά 10, Κωνσταντινίδου 1, Στράντζαλη 12, Γκουντιμένκο 6, Κοκκινάκη (λίμπερο), Σωτηρίου, Παπαδοπούλου 3, Φακοπουλίδου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...