Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

3οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΗΣ / ΚΑΓΙΑΛΗΣ

Το χάλκινο μετάλλιο στα 470 κατέκτησαν ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας στη γαλλική πόλη Λα Ροσέλ.
Ένα μετάλλιο που δικαιώνει τους κόπους τους κατέκτησαν ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής. Το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα στην κατηγορία 470 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας στη γαλλική πόλη Λα Ροσέλ.
Το ελληνικό δίδυμο διεκδίκησε ακόμα και το χρυσό μετάλλιο στη συναρπαστική κούρσα μεταλλίων. Κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση με 55 βαθμούς.
Μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών οι Έλληνες ανέβηκαν στο βάθρο με τον Καγιαλή να δηλώσει: "Είμαστε ευτυχισμένοι για το αποτέλεσμα. Νομίζω πως αξίζαμε ένα μετάλλιο τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά το πήραμε τώρα. Δεν κάναμε τόσο καλό αγώνα σήμερα, αλλά δεν μας απασχολεί. Το μετάλλιο είναι αυτό που μετράει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ελπίζω πως αυτή μας η εμφάνιση θα μας βοηθήσει τα επόμενα χρόνια στο δρόμο για το Ρίο ντε Τζανέιρο".
 
Το ελληνικό πλήρωμα είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης και στον σπουδαίο αγώνα "Trofeo Princesa Sofia" στη Μαγιόρκα τον περασμένο Απρίλιο.
Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Αυστραλοί Ματ Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν με 44 βαθμούς. Για τον Μπέλτσερ είναι ο τέταρτος παγκόσμιος τίτλος στα 470. Οι Γάλλοι Πιέρ Λεμπουσέ και Νικολά Λε Μπερέ πήραν το αργυρό με 55 βαθμούς.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν επίσης τα ελληνικά πληρώματα των Αλέξανδρου και Τζόρτζιο Καββα (33η θέση στο χρυσό στολίσκο), των Βασίλη Παπουτσόγλου και Γιάννη Ορφανού (40η θέση) και των Αντώνη Τσιμπουκέλη και Βασίλη Κοντάκη (69η θέση).
Στις γυναίκες το πλήρωμα των Δέσποινας Στεφανουδάκη και Ραφαλίνα Κλωναρίδου ήταν 33ο και 37ο εκείνο των Δήμητρας Παγιδα και Αλίνας Στρατηγίδου.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...