Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

2οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑΣ / ΠΑΠΑΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Οι νεαροί Μιχάλης Κουσκουρίδας και Γιώργος Παπασακελλαρίου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο άνευ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Λιθουανίας.
Η συλλογή μεταλλίων για την ελληνική κωπηλασία σε παγκόσμια πρωταθλήματα συνεχίστηκε και στο μακρινό Τρακάϊ της Λιθουανίας .
Εκεί όπου την Κυριακή (11/8) έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων Νεανίδων με την Ελλάδα να κατακτά ένα ασημένιο μετάλλιο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.
Ο Μιχάλης Κουσκουρίδας και ο Γιώργος Παπασακελλαρίου είχαν δείξει από τις προηγούμενες κούρσες τους ότι έχουν στόχο το βάθρο και το επιβεβαίωσαν στον μεγάλο τελικό. Αν και στα πρώτα πεντακόσια μέτρα ήταν στην 6η θέση, ανέβασαν την απόδοσή τους, πέρασαν 4οι στα μισά της κούρσας, ήταν 3οι στα 1500μ. και λίγο πριν τον τερματισμό  άφησαν πίσω τους Σλοβένους που ήταν 2οι ως εκείνο το σημείο και τερμάτισαν πίσω από το γερμανικό πλήρωμα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο που θα φέρουν στην Ελλάδα μαζί με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας το 2014 στην Κίνα.
Στον άλλο τελικό της ημέρας το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Κατερίνα Ζέρβα και Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου στάθηκε άτυχο αφού έχασε για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας στην 4η θέση.
To Σάββατο και η τετράκωπος άνευ των εφήβων είχε κατακτήσει την 4η θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάρις την πολύ καλή εμφάνιση των Χάρη Αθανασίου, Χρήστου Μητρομάρα, Νίκου Κακούρη και Θωμά Καραμήτρου.
Κατά την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Τρακάϊ το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Πέτρου - Πετρίδη - Αιβατζίδη - Βαγενά πήρε την 1η θέση στον τελικό Δ΄ και κατετάγη 19ο. Αντίστοιχη θέση και κατάταξη και για τον Μιχάλη Παπατσίμα στο σκιφ εφήβων.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...