Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

''Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο άθλημα μας αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας, από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, μιας νέας κατηγορίας η οποία θα ονομάζεται Pre League και θα λειτουργεί ως ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.
Η πρόταση η οποία ήδη έχει τεθεί εις γνώσιν των ομάδων της Α2 Ανδρών περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1) Στην Pre League θα συμμετέχουν 10 ή 12 ομάδες σε έναν όμιλο σε πρωτάθλημα 2 γύρων με πιθανότητα διεξαγωγής και play off.

2) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στην Α1 θα ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 και στην Pre League θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 και όσες ομάδες απαιτηθούν από την Α2.

3) Η άνοδος και ο υποβιβασμός ομάδων μεταξύ Α1 και Pre League θα καθορισθεί σε συμφωνία με την ΕΣΑΠ, ενώ μεταξύ Pre League και Α2 από την ΕΟΠΕ ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα μείνουν στην Α2 από την περίοδο 2015-2016 και μετά. Σημειώνουμε ότι ήδη με επιστολή μας στην ΕΣΑΠ και ανεξάρτητα από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού ζητήθηκε σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ να ανέλθουν τρεις ομάδες στην Α1 από το επόμενο πρωτάθλημα

4) Στην Α2 από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και μετά θα αγωνίζονται 36 ή 30 ή 24 ομάδες σε τρεις ή δύο ομίλους.

5) Θα ζητηθεί συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ενίσχυση των ομάδων της Pre League, μέσω της χορηγίας του πρωταθλήματος της Α1 και της τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος.

Τα σωματεία της Α2 Ανδρών καλούνται μέχρι την Παρασκευή 20/6 να δηλώσουν αν αποδέχονται ή όχι την συγκεκριμένη πρόταση κι αναλόγως την απόκριση που θα προκύψει η ΕΟΠΕ θα πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.''
Πάνω στην πρόταση αυτή ο σύλλογος μας, ήδη από τις 10/06/14, είχε αποστείλει τις θέσεις μας, οι οποίες καταγράφονται, ως εξής:

Δραπετσώνα 10/06/14
Αριθμ. Πρωτ.:1948
ΠΡΟΣ
ΚΕΠ/ΕΟΠΕ
 

Σχετικά με το 1940/06-06-14 έγγραφο σας, σας κοινοποιούμε τις θέσεις του συλλόγου μας:

Για την περίοδο 2014-15:

  1. Το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε 3 ομίλους των 12 ομάδων.
  2. Στους Α΄ και Β΄ ομίλους (νότου), οι ομάδες να τοποθετηθούν με τυχαία κλήρωση. Να μη γίνει δηλαδή, κανένας γεωγραφικός διαχωρισμός.
  3. Να ανέλθουν στη volleyleague οι 3 πρωταθλητές των ομίλων μετά από αγώνες play off. Αν δεν γίνει αυτό, τότε να περιοριστούν οι αγώνες των δευτεραθλητριών σε ένα τουρνουά και των πρωταθλητών σε ακόμα ένα τουρνουά.



Για την περίοδο 2015-16:

  1. Οι 4 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου (αφαιρουμένων, αυτών που θα ανέβουν και προστιθεμένων αυτών που θα υποβιβαστούν) συνολικά 12, να αποτελέσουν μια νέα κατηγορία την pro volleyleague, τη διοργάνωση της οποίας να αναλάβει η ΕΣΑΠ, ώστε να προετοιμάσει κατάλληλα τις ομάδες για τη volleyleague με κριτήρια αγωνιστικά και διοικητικά.
  2. Οι υπόλοιπες 24 ομάδες (αφαιρουμένων αυτών που θα υποβιβαστούν και προστιθεμένων αυτών που θα ανέβουν από τη Β΄ Εθνική), να αποτελέσουν σε 2 ομίλους (Βορρά και Νότου) τη νέα Α2.
  3. Στην νέα Α2, θα ανέρχονται 6 ομάδες με σταθερά γεωγραφικά κριτήρια. 3 Βορρά και 3 Νότου, ύστερα από αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών της Β΄ Εθνικής.  

Το σχέδιο αυτό, μπορεί να υλοποιηθεί και σταδιακά με καθυστέρηση ενός χρόνου και σταδιακή μείωση των ομάδων της Α2.



      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΑΡ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ                                                                    Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...