Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

3η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΒΑΣΩ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΣΤΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η Βάσω Βουγιούκα κατετάγη τρίτη στη σπάθη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας που ολοκληρώθηκε στη γαλλική πόλη.

Η συνεχής παρουσία στο βάθρο αποδεικνύει την αγωνιστική αξία της Βάσως Βουγιούκα. Η πρωταθλήτρια της σπάθης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Στρασβούργο.
Αυτό είναι το τρίτο σερί ευρωπαϊκό μετάλλιο για την Ολυμπιονίκη. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε αγωνιστεί στον τελικό, είχε γνωρίσει την ήττα από την Ουκρανή Όλγα Χαρλάν, νικήτρια και στον φετινό τελικό.
Η 27χρονη πρωταθλήτρια, Νο1 του ταμπλό των γυναικών, γνώρισε την ήττα με 15-10 από την Ρωσίδα Εκατερίνα Ντιατσένκο στα ημιτελικά.
Πέρασε δίχως αγώνα στις "32" του θεσμού και με νίκες σε συνεχόμενους αγώνες (σ.σ. το κάθε όπλο στη ξιφασκία διεξάγεται την ίδια μέρα), έφτασε στην 4άδα όπου επικράτησε η Ντιατσένκο.

 
Θα ακολουθήσει σειρά αγώνων με αποκορύφωμα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες τελειώνει λίγους μήνες πριν από την τελετή έναρξης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...