Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων Κ17: Ασημένια η Ελλάδα

 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων Κ17: Ηττήθηκε από τη Ρωσία στον τελικό

Μεγάλη επιτυχία για το «αύριο» του ελληνικού πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στο Σίμπενικ της Κροατίας. Η Εθνική μας (που ηττήθηκε 12-8 από τη Ρωσία στον τελικό), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, δείχνοντας πως έχει ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο. Τα γαλανόλευκα γκολ στον τελικό τα σημείωσαν οι: 4 Τορνάρου, 2 Τριχά, από ένα Σιούτη και Χαλδαίου.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε το πρώτο γκολ με την Νεφέλη Χρυσούλα Χαλδαίου αλλά οι Ρωσίδες απάντησαν άμεσα και έκλεισαν με 3-1 το πρώτο οκτάλεπτο.  Η Φωτεινή Τριχά μείωσε στη δεύτερη περίοδο 3-2 αλλά ακολούθησε ένα πολύ κακό τρίτο οκτάλεπτο (το χειρότερο για την ομάδα μας σε όλο το τουρνουά) που έγειρε για τα καλά τις ισορροπίες και ουσιαστικά έκρινε και το παιχνίδι. Η Ρωσία με ένα σερί 4-0 διεύρυνε τη διαφορά στο 7-2 και η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη για την Ελλάδα. Μια ακόμα παίκτρια του Ολυμπιακού, η Βασιλική Σιούτη μείωσε σε 7-3 αλλά η Ρωσία έκλεισε με 8-3 την τρίτη περίοδο (επί μέρους 1-5). Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα πλέον.

Είναι το τέταρτο μετάλλιο και δεύτερο ασημένιο για το 2021, που κατέκτησε Εθνική μας ομάδα. Είχαν προηγηθεί, το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Παίδων στην Πορτογαλία, το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών στο World League της Τιφλίδας, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο της ίδιας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...