Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Στίβος – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Ονειρική εμφάνιση και μετάλλιο για τον Ορέστη Ντουσάκη

 Στίβος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη σφυροβολία

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ορέστης Ντουσάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι.

Ο νεαρός πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο (το δεύτερο για την ελληνική αποστολή, μετά το ασημένιο της Τζένγκο) στη σφυροβολία με βολή στα 77μ.78.

Με μια μεγάλη – τρίτη – βολή στα 77μ.78, ο Έλληνας πρωταθλητής τέθηκε επικεφαλής στο αγώνισμα και κρατούσε την πρώτη θέση μέχρι την πέμπτη βολή, όταν ο Τσέχος Γιάν Ντολεζάλεκ έριξε 77μ.83. Με αυτή την επίδοση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Ντουσάκης κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο,

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Ζαν Μπαπτίστ Μπρισέλ με 77μ.70.

Ο Ορέστης Ντουσάκης γυμνάζεται με τον Κώστα Παπαμαρκάκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το δεύτερο μετάλλιο στην σφυροβολία εφήβων για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Προηγήθηκε του Σάββα Σαριτζόγλου (ασημένιο) το 1990 στο Πλόβντιβ.

Έκτος ο Ζιώγας

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον τελικό της σφυροβολίας και ο Θοδωρής Ζιώγας, που ήταν έκτος με 72μ24, επίδοση που έκανε στην τελευταία του βολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...