Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ Ο Γ. ΜΕΛΛΙΣΟΥΡΓΟΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ


Το ΔΣ της ΕΟΠΕ, που συνεδρίασε την Παρασκευή 14 Μαΐου, εξέλεξε νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον Γιώργο Μελισσουργό, στη θέση του παραιτηθέντος Στέλιου Προσαλίκα, με εννέα ψήφους υπέρ. Υποψήφιοι ήταν ακόμη οι Νίκος Μπεργελές (έλαβε πέντε ψήφους) και Θέμης Καλπακτσόγλου (δύο ψήφοι).
Τη θέση του Α’ αντιπροέδρου, που κατείχε ο Γιώργος Μελισσουργός, κατέλαβε ο Τάκης (Παναγιώτης) Αντωνόπουλος με 10 ψήφους υπέρ και έξι λευκά.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου, από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα παραιτήθηκε ο Θέμης Καλπακτσόγλου. Νέος Ειδικός Γραμματέας εξελέγη ο Γιώργος Παπαδάκης, με 11 ψήφους υπέρ και 5 λευκά.
Επίσης, το ΔΣ της ΕΟΠΕ επικύρωσε με εννέα ψήφους υπέρ την πρόταση του Γιώργου Μελισσουργού για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, με κύριο θέμα την εκλογή νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, για το Σάββατο 24 Ιουλίου.
Η πρόταση των Αχιλλέα Μαυρομάτη και Μαρίας Καλουδιώτη για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με το ίδιο θέμα (εκλογές) για το Σάββατο 19 Ιουνίου συγκέντρωσε έξι ψήφους ενώ υπήρξε κι ένα λευκό.

Παραιτήθηκε ο Προσαλίκας

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας παραιτήθηκε και από μέλος του ΔΣ, προκειμένου, όπως είπε στην επιστολή του, να αποφευχθούν οι διάφορες φήμες περί επανόδου του.
Ο Γιώργος Μελισσουργός, αμέσως μετά την εκλογή του, σε μία προσπάθεια συναίνεσης για το καλό του ελληνικού βόλεϊ, πρότεινε στον Αχιλλέα Μαυρομάτη να λάβει την θέση του Αʼ αντιπροέδρου και στον Νίκο Μπεργελέ να αναλάβει τη θέση του ταμία (παραιτούμενου του κου Γιώργου Κογκαλίδη). Συγχρόνως πρότεινε, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν τα σωματεία με πολλές επαναληπτικές εκλογές και μετακινήσεις, να διεξαχθούν εκλογές αμέσως μόλις εγκριθεί το νέο καταστατικό.
Εναλλακτικά πρότεινε εκλογές στις 24 Ιουλίου 2010, αμέσως μετά δηλαδή την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.
Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης δε δέχθηκε καμία από τις δύο προτάσεις και επέμεινε στη διεξαγωγή εκλογών στις 19 Ιουνίου 2010, ασχέτως των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Δήλωσε μάλιστα ότι το προεδρείο προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές.
Στη συζήτηση περί της Γενικής Συνέλευσης για το Καταστατικό, για το οποίο όλα τα Σωματεία έχουν ομόφωνα συμφωνήσει για την αναγκαιότητα της άμεσης αλλαγής του, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Μελισσουργός, είπε ότι με δεδομένη την απόφαση για διεξαγωγή εκλογών στις 24 Ιουλίου, είναι μία ιστορική ευκαιρία για τα Σωματεία να εκσυγχρονίσουν το υπάρχον καταστατικό στη ΓΣ της 15ης Μαΐου, αφού πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το Νέο Καταστατικό χρησιμοποιείται ως τέχνασμα για καθυστέρηση εκλογών.
Οι κύριοι Μαυρομάτης, Μπεργελές, Κυριάκου και οι κυρίες Καλουδιώτη, Πική διαφώνησαν δηλώνοντας ότι η τυχόν ψήφιση του νέου καταστατικού, το οποίο μεταξύ των καινοτομιών του περιλαμβάνει διάταξη περί μέγιστης θητείας στη θέση του προέδρου τις δύο τετραετίες, είναι ένας ακόμη ελιγμός της υπάρχουσας διοίκησης για παράταση της παραμονής της στη διοίκηση της ομοσπονδίας και καταψήφισαν την πρόταση για τη συζήτηση και υπερψήφιση του καταστατικού στις 15 Μαΐου.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου

Ο Γιώργος Μελισσουργός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961.
Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και μετά συνέχισε τις σπουδές του στο Deree College απ’ όπου έλαβε το Bachelor of Science στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Υπήρξε επί πολλά χρόνια αθλητής του βόλεϊ και αρχηγός της ομάδας στον Αθλητικό Όμιλο Κηφισιάς (ΑΟΚ). Το 1982 κλήθηκε από τον τότε Ομοσπονδιακό προπονητή J.Veltz στην Εθνική ομάδα εφήβων, απ’ όπου όμως σύντομα αποχώρησε, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική.
Έλαβε από το Πανεπιστήμιο του Ντάλλας, το δίπλωμα Masters (MBA) στο International Marketing.
Διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντικό στέλεχος στην διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων 5 αστέρων Four Seasons στην Αμερική και στον Καναδά, μέχρι το 1988, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία του.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του, στον κλάδο της υγείας, με αντιπροσωπείες εξοπλισμού και υλικών, καθώς και προσφορά Νοσοκομειακών υπηρεσιών. Παράλληλα ασχολείται με την διαχείριση μεγάλων ακινήτων.
Είναι ενεργό μέλος του Αθλητικού Σωματείου ΣΑΚΑ, για περισσότερα από δέκα χρόνια, και διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Προμηθειών, και της Επιτροπής Μεταγραφών από τον Νοέμβριο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...