Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ, ΔΕ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ


Αποστολή στο Ηράκλειο: Δήμητρα Σώκου

Αν και μας «τρόμαξε» στο δεύτερο σετ, η εθνική «καθάρισε» με καθαρό σκορ, 3-0 σετ (25-13, 29-27, 25-17) τη Λετονία στο κλειστό της Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου και ουσιαστικά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον Β΄ προκριματικό όμιλο για το Euro 2011, κερδίζοντας το δικαίωμα να πάει στα μπαράζ και να διεκδικήσει εκεί την πρόκρισή της στα τελικά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επικρατήσει της αδύναμης, αλλά μαχητικής Μεγάλης Βρετανίας (αύριο στις 8.30μ.μ.) και μετά να παίξει για ό,τι καλύτερο την Κυριακή απέναντι στην πρωτοπόρο Φινλανδία που είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας.

Εύκολη υπόθεση το 1-0 (25-13). Η εθνική (Προύσαλης, Ρουμελιώτης, Φράγκος, Λάππας, Τζούριτς, Σμαραγδής, Στεφάνου) μπήκε με ενθουσιασμό, προηγήθηκε με 8-3 και έχοντας αποτελεσματικό μπλοκ-άμυνα (Τζούριτς, Σμαραγδής, Στεφάνου) και πολλές επιτυχημένες κόντρα επιθέσεις (Ρουμελιώτης, Φράγκος), έφτασε σε μεγάλες διαφορές (13-6, 19-10, 21-11, 23-12), πριν επικρατήσει με τη μέγιστη (+12), μετά από μπλοκ του Λάππα.

«Ψυχοβγαλτικό», αλλά με θετική κατάληξη το δεύτερο σετ (29-27), καθώς μάλλον οι διεθνείς χαλάρωσαν από την εύκολη εξέλιξη στην αρχή του παιχνιδιού. Οι Λετονοί αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι και πίεσαν, μένοντας κοντά στο σκορ. Το 18-15 υπέρ της Ελλάδας έγινε γρήγορα 20-21 με μονό μπλοκ του Σέλιτανς στον Σμαραγδή και η συνέχεια ήταν... θρίλερ. Η ομάδα του Βίλντε έχασε τρία σετ μπολ (έκαναν τραγικά λάθη) κι έδωσε την ευκαιρία στη «γαλανόλευκη» να πάρει το σετ με μπλοκ του Τζούριτς στον Μπάμπουροφς και άστοχη επίθεση του Έγκλεσκανς.

Στο τρίτο σετ η... αγωνία κράτησε για λίγο. Με άσο του Ρουμελιώτη έγινε το 5-2 στο ξεκίνημα και παρότι οι Λετονοί ισοφάρισαν σε 9-9, η εθνική «έτρεξε» ένα σερί 6-0 για να στείλει τη διαφορά από το 15-13 στο 21-13, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι πριν το τελικό 25-17 με πόντο του Πέτρογλου, ενώ μέσω αποθέωσης!

Μικρά μικρά από το Ηράκλειο

* Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι 500 και πλέον φίλοι του βόλεϊ που βρέθηκαν στο νέο κλειστό της Ν. Αλικαρνασσού. Με σημαίες, κασκόλ και συνθήματα ενίσχυσαν του διεθνείς, ενώ ωραία κερκίδα είχαν κάνει νεαροί αθλητές και αθλήτριες, παίρνοντας? οδηγίες από το μέλος της ΕΟΠΕ και «οικοδέσποινα», Μαρία Καλουδιώτη.

* Στα επίσημα, από πλευράς ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Γιώργος Μελισσουργός και οι Αχιλλέας Μαυρομάτης, Κώστας Ψαρουδάκης, Άγγελος Κυριακίδης, Μπούλα Τουρσούγκα, Θανάσης Μαργαρίτης.

* Οι Έλληνες προπονητής έλαμψαν διά της απουσίας τους σε μία ακόμα διοργάνωση (πλην του Τάσου Κουμπλή που δίνει το παρών παντού).

* Νοκ άουτ με τράβηγμα στη γάμπα ο Βασίλης Κουρνέτας, είδε από τον πάγκο την αναμέτρηση.

Πρόγραμμα - αποτελέσματα
Μ. Βρετανία - Φινλανδία 0-3
Ελλάδα - Λετονία 3-0
29/5: 6μμ: Λετονία - Φινλανδία
29/5: 8.30μμ: Μ. Βρετανία - Ελλάδα
30/5: 6μμ: Λετονία - Μ. Βρετανία
30/5: 8.30μμ: Φινλανδία - Ελλάδα

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
1. Φινλανδία 8 (12-1)
2. Ελλάδα 6 (8-6)
3. Λετονία 6 (7-9)
4. Μ. Βρετανία 4 (1-12)
*Η πρώτη ομάδα προκρίνεται απευθείας στα τελικά και η δεύτερη πάει στα μπαράζ (4-11 Σεπτεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...