Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0


Σάμοκοφ. Aποστολή ΠΣΑΤ. Παναγιώτης Κουμάνταρος
Την ήττα με 3-0 από την "οικοδέσποινα" Βουλγαρία γνώρισε την Παρασκευή 28/5 η εθνική ομάδα των Γυναικών, στον πρώτο αγώνα της στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού τουρνουά (ΣΤ΄ όμιλος), για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2011. Αύριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την αδύναμη Πορτογαλία (16:30) ελπίζοντας σε ήττα της Φινλανδίας από τη Βουλγαρία με 3-0 ή 3-1, στον αγώνα που θα ακολουθήσει (19:00), προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.
Οι Βουλγάρες προηγήθηκαν στο ξεκίνημα με 8-5 και 11-7, βασιζόμενες στην αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση. Οι αθλήτριες του Νέσιτς τελείωναν, εύκολα ή δύσκολα, τις φάσεις, απέναντι στις Ελληνίδες, που είχαν διάθεση να παίξουν, επεδείκνυαν μαχητικό πνεύμα και κυνηγούσαν όλες τις μπάλες, αλλά δεν είχαν σταθερή υποδοχή και αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην επίθεση. Με τις γηπεδούχες να διατηρούν σταθερά προβάδισμα 4-5 πόντων, οι διεθνείς κατόρθωσαν να μειώσουν σε 17-15 αλλά δύο συνεχείς πόντοι των αντίπαλων (ένας από τη Γιάνεβα και μπλοκ στην Τσίμα) έφεραν το 19-15 και ουσιαστικά "κλείδωσαν" το σετ για τη Βουλγαρία.
Στο 2ο σετ η Ελλάδα προηγήθηκε 8-7, δείχνοντας ότι μπορεί να παλέψει πολύ περισσότερο. Από εκείνο το σημείο, όμως, απανωτά λάθη (κυρίως στην υποδοχή αλλά και επιθετικά) ήταν η αιτία για να "τρέξει" ένα βουλγαρικό σερί 7-1 και να φέρει τη διαφορά στο -5 για την ελληνική ομάδα (9-14, 13-18). Οι Βουλγάρες δεν είχαν παρά να τη συντηρήσουν, για να φτάσουν εύκολα στο 25-19 και το 2-0.
Η συνέχεια ήταν απλώς διαδικαστική, αφού οι απογοητευμένες αθλήτριες του Καπράρα πέταξαν από νωρίς "λευκή πετσέτα". Ούτως ή άλλως, για να είμαστε ειλικρινείς, άλλο είναι το ματς που θα πρέπει να κερδίσουν, εφόσον βεβαίως η Βουλγαρία εμφανιστεί το ίδιο σοβαρή και στον αυριανό αγώνα με τη Φινλανδία, που αποτελεί τη βασική διεκδικήτρια της 2ης θέσης. Η Ελλάδα χρειάζεται νίκη των γηπεδούχων με "καθαρό" σκορ επί των σκανδιναβών, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν στη μεταξύ τους αναμέτρηση, την Κυριακή.
Τα σετ: 25-18, 25-19, 25-18.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντράγκαν Νέσιτς): Τσβετάνοβα 1π., Ζέτοβα 15, Ζάρκοβα 7, Γιάνεβα 9, Βασίλεβα 11, Φιλίποβα Σ. 8, Φιλίποβα Μ. (λίμπερο, 62% υποδοχή) / Νένοβα, Καρακάσεβα, Ραμπατζίεβα, Νικόλοβα.
ΕΛΛΑΔΑ (Τζιοβάνι Καπράρα): Κυριακίδου 6π., Κουτουξίδου 1, Κιόση 8, Τζανακάκη 4, Τσίμα 11, Καλαϊτζίεβα 7, Βλάχου (λίμπερο, 72% υποδοχή) / Νομικού 1, Χριστοδούλου 1, Κοσμά, Χαντάβα 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...