Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Του Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
 
Η Ελλάδα θα δαπανήσει το 2011 λιγότερα χρήματα για τον αθλητισμό σε σχέση με φέτος και σαφέστατα πολύ πολύ λιγότερα συγκριτικά με το 2009.
Είναι λοιπόν βέβαιο, όπως αποκαλύπτεται και υποστηρίζεται και από πληροφορίες, ότι οι ετήσιες επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών για το κρίσιμο, από οικονομικής πλευράς, ερχόμενο έτος θα υποστούν νέες περικοπές.
Από την κυβέρνηση κρίνεται ως επιβεβλημένο και απαραίτητο μέτρο στη χειρότερη περίοδο της νεότερης Ελλάδας.
Θα αναγκαστεί, λοιπόν, το αθλητικό κίνημα να σφίξει και άλλο το ζωνάρι, χωρίς ορατά αποτελέσματα, σε ένα εντελώς θολό τοπίο, όπου το μέλλον δεν παρουσιάζεται ευοίωνο.
Δεν χρειάζεται μάλιστα καν να ταξιδέψουμε μέχρι τους Δελφούς και να καταφύγουμε στην Πυθία με την ελπίδα ότι θα λάβουμε άλλες, διαφορετικές, πιο ελπιδοφόρες προβλέψεις
Εντάξει λοιπόν, περικοπές. Με ποιον τρόπο όμως;
Αν γίνουν με τη μέθοδο της οριζόντιας τομής, δηλαδή ας πούμε κόβουμε από όλους 10-15%, τότε είναι βέβαιο ότι θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή.
Λίγα, μα πολύ λίγα σπορ θα καταφέρουν να επιβιώσουν της κρίσης.
Θα έχουμε πλέον λουκέτα και σε αθλητικές ομοσπονδίες, όχι μόνο στα καταστήματα.
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, είναι απαραίτητο να υπάρξουν ποσοστιαίες περικοπές ανάλογα με τον προϋπολογισμό κάθε αθλητικής ομοσπονδίας, με το κύριο βάρος να αναληφθεί από τους έχοντες και κατέχοντες
Δικαίως ή αδίκως, αυτή πρέπει να είναι η πρακτική για το 2011. Το 2012 ίσως είναι μια διαφορετική χρονιά με περισσότερη ανακούφιση για τους αδυνάτους.
Δεν μπορεί δηλαδή να περικόψει η πολιτεία το ίδιο ποσοστό από μια ομοσπονδία με προϋπολογισμό, για παράδειγμα, 3.000.000 ευρώ και από μία άλλη, μικρότερου βεληνεκούς με 400.000 ευρώ.
Από το 2011 θα λείψουν επίσης, όπως και φέτος άλλωστε, τα χρήματα για την ολυμπιακή προετοιμασία.
Το κενό αυτό μπορεί, ωστόσο, εύκολα να καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό αν αποφασίσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ να παραχωρήσει, λόγω ημερών, ως πρωτοχρονιάτικο δώρο, ένα ποσοστό 2% του κονδυλίου της ετήσιας διαφημιστικής καμπάνιας της για το 2012, δηλαδή να ρίξει στο σάκο του Αϊ-Βασίλη περίπου 2.000.000 ευρώ.
Δηλαδή ανεπαίσθητα μικρότερη διαφήμιση, μεγαλύτερη ποιότητα ολυμπιακής προετοιμασίας...
Αναδημοσίευση από sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...