Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Εδραιώνεται η ευρωπαϊκή κυριαρχία της Βουλιαγμένης στο γυναικείο πόλο με την κατάκτηση μιας ακόμα κούπας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τις δυο τελευταίες χρονιές, θριάμβευσε στο κολυμβητήριο του Πειραιά της ομάδας του Εθνικού (κατόχου του Len Trophy) με 13-5 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Με δεδομένο ότι είχε πάρει και το περσινό τρόπαιο, ο σημερινός τίτλος είναι ο τέταρτος σερί ευρωπαϊκός!
Η ανωτερότητα της Βουλιαγμένης ήταν εμφανής, ιδιαίτερα στο δεύτερο οκτάλεπτο, οπότε και πέτυχε έξι γκολ έναντι κανενός του Εθνικού. Στο ξεκίνημα το ματς είχε χαρακτήρα ντέρμπι με τα κορίτσια του Εθνικού να προηγούνται 2-1 και να δυσκολεύουν την ομάδα της Αλεξίας Καμένου. Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η τελευταία περίοδος του τελικού να αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Βουλιαγμένη να φθάνει σε μεγάλη νίκη με 13-5. Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμένου που είδε την ομάδα της να φθάνει στην κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού ευρωπαϊκού της τίτλου, είπε ότι αυτή η επιτυχία κάτι σημαίνει. «Από αύριο πρέπει να συγκεντρωθούμε ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή. Κάθε χρόνος είναι και πιο δύσκολος, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα όμως είναι και φέτος ανταγωνιστική όπως και ο Ολυμπιακός». Η Άντι Μελιδώνη που έφθασε τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια (2 Τσάμπιονς Καπ, 2 Σούπερ Καπ, 1 Len Trophy) και πέτυχε δύο γκολ στον τελικό, χαρακτήρισε το παιχνίδι γιορτή του πόλο και τόνισε ότι τώρα άνοιξε ο δρόμος για την 3η ευρωπαϊκή χρονιά. «Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτή του δεύτερου σερί πρωταθλήματος Ευρώπης. Στην ομάδα δεν υπάρχει κορεσμός και φέτος θέτουμε ως στόχο να επαναλάβουμε τον περσινό μας θρίαμβο και μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι συγκαταλεγόμαστε στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης» είπε η πολίστρια της Βουλιαγμένης και πρόσθεσε: "Αυτές οι διακρίσεις είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε δεμένη ομάδα και κατά τη διάρκεια των αγώνων οι παίκτριες βρισκόμαστε μεταξύ μας με κλειστά μάτια".
Η πολίστρια της Βουλιαγμένης με το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε, ισοφάρισε το ρεκόρ του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη, που στην καριέρα του κέρδισε πέντε κούπες της Ευρωλίγκας.

Τα οκτάλεπτα
: 1-2, 6-0, 2-2, 4-1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
(Αλεξία Καμμένου): Γερόλυμου 3, Ασημάκη 3, Λιόση 2, Μελιδώνη 2, Τσουκαλά 1, Κόνουκ 1, Κουτέλη 1.
ΕΘΝΙΚΟΣ
(Αννα Χατζηγεωργάκη): Μπίσμπα 2, Χέικο 2, Κουλιεράκη 1.

Οι νικητές του Σούπερ Καπ
:

2007
Φιορεντίνα (Ιταλία)
2008 Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)
2009 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
2010 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
Αναδημοσίευση από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...