Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΟΔΕΥΕΙ (ΚΑΙ) Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Toυ Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μόνον με τον σημαιοφόρο της...(σημείωση drapetsonavolley: ή μόνο με τα άλογα της)
Χωρίς αθλητές και αθλήτριες δηλαδή, χωρίς ομάδες.
Υπερβολή, θα μου πείτε. Ωστόσο αυτή είναι η φοβία σήμερα των περισσοτέρων εκπροσώπων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας, όπως έστω και υπερτονισμένα εκφράστηκε σε μια συνάντησή τους χθες υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αφορμή της συγκέντρωσης ήταν φυσικά η ανησυχία τους για το τελικό αποτέλεσμα από τις ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό περικοπές των προυπολογισμών τους εν όψει και του 2011, της καθαρά προολυμπιακής χρονιάς, δηλαδή, με τις ολυμπιακές προκρίσεις.
Ακούστηκαν πολλά χθες, πρωί πρωί, στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από απογοητευμένους στο σύνολό τους αθλητικούς παράγοντες, που σε όλες τις τοποθετήσεις τους πάντως δεν παρέλειψαν να παραδεχθούν την κακή συγκυρία και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Δεν ζήτησαν παρά τα αυτονόητα, αναζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ λύσεις σε προβλήματα που δεν απαιτούν κόστος. Ζήτησαν ξεκάθαρες κουβέντες για το ύψος των χρημάτων που θα πρέπει να διαχειριστούν τη νέα χρονιά.
Μια πολύ κρίσιμη χρονιά όσον αφορά τις ολυμπιακές προκρίσεις, που αναμένεται, αν τίποτα δεν αλλάξει στα θέματα ολυμπιακής προετοιμασίας, να μειώσει τουλάχιστον κατά 50% το μέγεθος της ελληνικής αποστολής το 2012 στο Λονδίνο.
Ηδη μάλιστα αρκετά σπορ, κυρίως ομαδικά, έχουν τεθεί νοκ αουτ από την τροχιά πρόκρισης, όπως για παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Επονται ακόμα περισσότερα. Μέχρι και το πόλο Ανδρών, που παραδοσιακά μετέχει στο θεσμό, αυτή τη φορά κινδυνεύει.
Με την εφαρμογή μάλιστα του νέου νόμου που προβλέπει ακόμα και για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Ελλήνων αθλητών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα άδεια άνευ αποδοχών χωρίς να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος απουσίας, η κατάσταση μετατρέπεται άρδην σε απογοητευτική ή ακόμα και δραματική ανάλογα με το άθλημα.
Χθες, πάντως, δεν προκάλεσε και την καλύτερη εντύπωση η απουσία από τη συνάντηση των προέδρων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.
Επίσης τα βόλια στόχευσαν ακριβώς στο κέντρο και τον ΟΠΑΠ, καλώντας τον να δώσει ορισμένα ψίχουλα από το καρβέλι της ακριβής διαφημιστικής του καμπάνιας στο κομμάτι της ολυμπιακής προετοιμασίας, που φέτος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ.
Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την ακύρωση των αποσπάσεων ομοσπονδιακών προπονητών που εργάζονται στο Δημόσιο, τότε μπορεί να θεωρηθεί ως βέβαιο ότι ο ελληνικός αθλητισμός θα οδηγηθεί άμεσα σε χρεοκοπία με απίστευτα ποσοστά ύφεσης.
Αναδημοσίευση από sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...