Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


Εφόσον λοιπόν η Πολτεία έχει αποφασίσει να στρέψει την προσοχή όλων μας στο μαζικό αθλητισμό και δεν ενδιαφέρεται για τα σωματεία, καλό θα είναι να γκρεμίσει όσα σχολεία δεν έχουν ανοικτό ή κλειστό γυμναστήριο και να πετάξει στα σκουπίδια όσα σχέδια έχουν παρουσιασθεί για νέα σχολικά συγκροτήματα που δεν περιλαμβάνουν γυμναστήριο.
Διαφορετικά, απλώς θα υπάρχει απεριόριστη υποκρισία. Και κουβέντα θεωρητικού χαρακτήρα.
Στα 2 πιο καινούρια σχολεία του Δήμου Πειραιά δεν υπάρχουν γυμναστήρια. Έφτιαξαν αμφιθέατρα για να κόβουν τις βασιλόπιττες και να δέχονται οι καθηγητές τους γονείς, όταν είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν για τα παιδιά τους.
Πήγα στην Κίνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είδα σε φτωχογειτονιές στο Πεκίνο πολλά σχολεία. Σε κανένα απο αυτά δεν έλειπε το γυμναστήριο ή η μεγάλη αυλή. Στη χώρα όπου ένα κιλό ρύζι έχει ένα...λεπτό του ευρώ, ώστε να τρώνε όλοι και να μην πεθαίνει κανείς απο την πείνα, όλα τα σχολεία έχουν γυμναστήρια για να αθλείται η νεολαία.
Και εμείς μετά κοροιδεύουμε τους Κινέζους ....Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά...
Πως θα κάνετε αθλητισμό; Με ένα ...μισόκλειστο γυμναστήριο σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πειραιά και με άλλα δύο που προλάβατε και τα μετατρέψατε σε θέατρα ώστε να μη σας ενοχλούν τα...παλιόπαιδα με τις μπάλλες τους;
Μη ντρέπεστε. Πείτε ανοικτά ότι δε σας αρέσει ο αθλητισμός. Δεν είναι ....sic.
Οι αθλητές βέβαια βγαίνουν απο τα φτωχόσπιτα και σπανίως απο τα κολλέγια.
Συνηθίζεται να παλεύει αυτός που ξέρει τι σημαίνει αγώνας για το μεροκάματο και την επιβίωση. Οι άλλοι, που τα έχουν όλα λυμένα, νοιάζονται, συνήθως, για διαφορετικές προτεραιότητες.
Κάντε μας μία χάρη. 'Αστε μας ήσυχους. Καταφέρατε να στοιχίζει κοντά στις 30.000 ευρώ η ενίσχυση της προσπάθειας ενός παιδιού για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, με τόσα ιδιαίτερα στα οποία αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε.
Τουλάχιστον, δώστε μας το δικαίωμα να έχουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα ή να βοηθούμε την ερασιτεχνική ομάδα που αγαπάμε.
Μη μας πολεμάτε άλλο πια γιατί μας ζαλίσατε. Δε μας κουράσατε. Μας ζαλίσατε.
Α, και κάτι άλλο. 'Οταν θα κάνετε σχολικό αθλητισμό, με προπόνηση πάνω στα θρανία, να πάτε να αγοράσετε και μπάλλες. Για το βόλει χρειάζεστε τουλάχιστον μία δωδεκάδα.
Εάν αποφασίσετε να πάτε να αγοράσετε, γιατί αυτές που έχουν τα σχολεία , που υπάρχουν, είναι ακατάλληλες και δεν επαρκούν, πρέπει να δώσετε 660 ευρώ για 12 μπάλλες. 'Οσα καταβάλλαμε και εμείς προχθές, από το υστέρημα μας .
Επειδή το Δημόσιο είναι ...καλοπληρωτής, σε εσάς μπορεί να κάνουν καλύτερη τιμή αφού θα τα πάρουν...σίγουρα και ...γρήγορα....


Νίκος Δελαγραμμάτικας
Αναδημοσίευση από porfyrasvolley.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...