Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

''XAΡΙΖΕΙ'' ΛΕΦΤΑ Ο ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ

O Στέφανος Λεμονίδης σχολιάζει τα ποσά που δίνει η ΓΓΑ σε συνδικαλιστικά όργανα παικτών, προπονητών, διαιτητών και δημοσιογράφων.
Ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τη ΓΓΑ τα ποσά που θα δοθούν σε συνδικαλιστικά όργανα παικτών, διαιτητών, δημοσιογράφων και διαπιστώσαμε μετά λύπης ότι ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ χαρίζεται χωρίς κανένα λόγο , την περίοδο που κόβονται οι συντάξεις των χαμηλόμισθων.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου να παίρνει 49.000 ευρώ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Μπασκετμπολιστών 42.000, των βολεϊμπολιστών 15.000, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος προπονητών μπάσκετ και βόλεϊ από 30.000 και ο ΠΣΑΤ 20.000.
Μάλλον για τα λειτουργικά έξοδα τους, αλλά αν κάποιος κλάδος θέλει να συνδικαλιστεί ας το κάνει με συνδρομές των μελών του και όχι με τα λεφτά της κοινωνίας.

Μπορεί τα ποσά να φαντάζουν μικρά, αλλά από κανέναν δεν περισσεύουν 300.000 και η ΓΓΑ δεν πρέπει να καυχάται ότι έκανε περικοπές από τις 462.000 ευρώ που χάριζε πέρυσι.

Σε μια εποχή όπου πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία και ιδιαίτερα στον τρόπο που μοιράζουμε το δημόσιο χρήμα, η Πολιτεία χαρίζει λεφτά σε συνδικαλιστικά όργανα, όταν είναι ξεκάθαρο ότι οι συνδικαλιστές μαζί με τους πολιτικούς έφεραν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Περιμέναμε από τον Παναγιώτη Μπιτσαξή να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις και με τις κρατικοδίαιτες Ομοσπονδίες, το μόνο όμως που έπραξε ήταν να μειώσει τις επιχορηγήσεις κατά 20-30%. Μόνο σοβαρή πολιτική προσέγγιση δεν είναι αυτή η τακτική που θα μπορούσε να την σκεφτεί και ένα μικρό παιδί.

Μόνο στην Ελλάδα επιχορηγούνται συνδικαλιστικά όργανα(και εκτός αθλητισμού) και Ομοσπονδίες με αυτόν τον τρόπο και προφανώς οι κρατούντες δεν κατάλαβαν ακόμη το μέγεθος της κατάστασης που βιώνουμε και απλά συνεχίζουν τον άκρατο λαϊκισμό που μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Απλά και ξεκάθαρα.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
alekosp
Υπάρχουν τελικά αιρετικές φωνές ακόμη και στην αθλητική δημοσιογραφία (λίγες δυστυχώς) - αυτό το πανηγύρι των συντεχνιών είναι που μας έφτασε εδώ (κατά ένα μεγάλο μέρος) - και είναι λυπηρό ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι τόσο ανεπαρκές - μάλλον έχουν δίκαιο όσοι πιστεύουν ότι η λογική πλέον έχει χαθεί και μόνον μετά από το σοκ της απόλυτης χρεοκοπίας μπορεί κάτι να αλλάξει. Θα ήθελα να έβλεπα τι θα έκαναν όλοι αυτοί που με τόση ευκολία μοιράζουν τα χρήματα του κόσμου αν κάποιος κάποτε (πχ ένας τρελός εισαγγελέας) τους τα κρατούσε ως τιμωρία από την προσωπική τους περιουσία..
Dimitris
Μπραβο για το αρθρο, τα λεει με το ονομα τους. Ενας ασημαντος, που απλα βρεθηκε σε μια καρεκλα κατα τυχη, νομιζει οτι μπορει να κανει δημοσιες σχεσεις με ξενα λεφτα.

Κατω τα χερια απο το πορτοφολι ρε λαμογιααααααααααααα!
Αναδημοσίευση από sport24.gr
Σημείωση drapetsonavolley: Με τις τακτικές επιχορηγήσεις των σωματείων, θα μας πει κάποιος υπεύθυνος της Κυβέρνησης, τι γίνεται; Πότε θα αποδοθούν; Χρωστάνε χρήματα από το 2008; Ενδιαφέρεται κανένας, γι΄ αυτό που ονομάζουμε ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...