Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2010: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ο Ιούλιος πλησιάζει και εκτός από το γεγονός πως η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, για τους φίλους του θεάτρου αλλά και της μουσικής, ο μήνας είναι συνυφασμένος με τον χώρο της Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ξεκινά στις 2 Ιουλίου με τους Ιππείς του Αριστοφάνη από το θίασο Θεατρική Διαδρομή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 2&3 Ιουλίου, ώρα: 21.00). Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη και στους ρόλους Αλλαντοπώλη (Αγοράκριτου) και του Παφλαγόνα(Κλέωνα) είναι ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Γιώργος Αρμένης, αντίστοιχα.
Η επόμενη στάση στο θέατρο της Επιδαύρου είναι στις 9 & 10 Ιουλίου. Το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου ανεβάζει τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. (ώρα: 21.00)
Τις ίδιες ημερομηνίες στη Μικρή Επίδαυρο, η Λένα Πλάτωνος θα προσφέρει απλόχερα μια καταπληκτική βραδιά με επιλεγμένα τραγούδια της πορείας της αλλά και με μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ερμηνεύουν: Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Παλαμίδας (9&10 Ιουλίου, ώρα: 21.30).
Στις 16 & 17 Ιουλίου στον ίδιο χώρο – στη Μικρή Επίδαυρο - τo Absolute Ensemble, μετά την Πειραιώς, επιλέγει το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου για να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό μουσικό πρόγραμμα, καρπό της συνεργασίας δύο ξεχωριστών Ελλήνων μουσικών: του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του βιολιστή Μιλτιάδη Παπαστάμου, ιδρυτικού μέλους και artist in residence του συγκροτήματος. (ώρα: 21.30).
Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τώρα, τις ίδιες ημέρες θα παρουσιαστεί η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο. Η Σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα και το ρόλο της Λυσιστράτης ερμηνεύει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. (ώρα: 21.00)
Σειρά έχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που παρουσιάζει στις 23 & 24 Ιουλίου 2010, την κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Δικαιόπολις; … ο Σταμάτης Κραουνάκης! (ώρα: 21.00).
23 & 24 η απρόβλεπτη φωνή της Μαρία Ζοάο με το τζαζ κουιντέτο του πιανίστα και συνθέτη Μάριο Λαγκίνια μοιράζονται το υποβλητικό κοίλο της Μικρής Επιδαύρου με την πιο πειστική φωνή της νεότερης γενιάς «φαντίστα», την Κριστίνα Μπράνκο, στο πλαίσιο των «Ήχων του Κόσμου». (ώρα: 21.30).
Στον ίδιο χώρο αυτό της Μικρής Επιδαύρου, ο Σίμος Κακάλας και η ομάδα Χώρος παρουσιάζουν στις 30 την Ερωφίλη - Άσκηση 2 & στις 31 Ιουλίου την Ερωφίλη – άσκηση 2 & Γλέντι «Ερωτόκριτος», επαναπροσεγγίζοντας μετά την Άσκηση 1 στα κρητικά χωριά– την ομοιοκατάληκτη αριστουργηματική ερωτική αλλά και αντιτυραννική τραγωδία, γραμμένη στο Ρέθυμνο περί τα 1595, με ιταλικές επιδράσεις. (ώρα: 21.30).
Ο Ιούλιος κλείνει με το Εθνικό Θέατρο το οποίο παρουσιάζει τον Ορέστη του Ευριπίδη, στις 30&31 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. (Ορέστης ο Νίκος Κουρής). Ώρα: 21.00.
Τον Αύγουστο θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις στο θέατρο της Επιδαύρου. Η πρώτη είναι του Thomas Ostermeier και της Schaubühne am lehniner platz, που θα παρουσιάσουν τον Οθέλλο του Σαίξπηρ στις 6 & 7 Αυγούστου. (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ώρα: 21.00) Η δεύτερη είναι ο Πλούτος του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 13 & 14 Αυγούστου 2010. (Ώρα: 21:00).


Info

Τοποθεσία Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και Μικρή Επίδαυρος
Ημερομηνία 2 Ιουλίου με 14 Αυγούστου 2010
Πληροφορίες Τηλ.: 210-3272000, http://www.greekfestival.gr/
Τιμές εισιτηρίων Εκδοτήρια Φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Αθήνα, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 08.30 – 16.00, Σάββατο: 09.00 -14.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...