Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ 5ο ΣΕΤ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ


Μαδρίτη. Αποστολή ΠΣΑΤ Ηλίας Παπαϊωάννου
Μία ανάσα από τη δεύτερη νίκη της στον Β’ όμιλο του φετινού ευρωπαϊκού Λιγκ και την πρώτη της την τελευταία 8ετία επί ισπανικού εδάφους έφτασε την Κυριακή η Εθνική ομάδα των Γυναικών, πραγματοποιώντας στο εντυπωσιακό «Κάχα Μάχικα» της Μαδρίτης, μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις. Τελικά όμως, οι Ισπανίδες πιο έμπειρες στα κρίσιμα σημεία κέρδισαν στις λεπτομέρειες με 3-2 (25-14, 19-25, 18-25, 31-29, 15-11) και έκλεισαν με δύο νίκες τις εντός έδρας αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στους ομίλους. Ωστόσο για την ανανεωμένη ομάδα του Τζιάνι Καπράρα, που αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 κατάφερε με τον χαρακτήρα που έδειξε και τη συγκέντρωση της να ανατρέψει το σκορ σε 2-1 και να αγγίξει τη νίκη, η σημερινή εμφάνιση αποτελεί ασφαλώς επιτυχία και απόδειξη πως πορεύεται σε σωστό δρόμο.
Παρουσία περίπου 600 Ισπανών οπαδών η ελληνική ομάδα ξεκίνησε «μουδιασμένα», με αποτέλεσμα οι Ισπανίδες εκτός από το προβάδισμα 8-4, 16-8 να κατακτήσουν εύκολα το α’ σετ με 25-14, εκμεταλλευόμενες τα λάθη μας σε μπλοκ-άμυνα, αλλά και τα χαμηλά ατομικά ποσοστά στην επίθεση.
Στο β’ σετ η Εθνική με αποτελεσματικότητα στην κόντρα επίθεση, ανεβασμένο μπλοκ και πιο πιεστικό σερβίς, ισοφάρισε με 25-19, σε 1-1 τα σετ έχοντας πρωταγωνίστριες τις Τσίμα, Χαντάβα, Κυριακίδου.
Το α’ κερδισμένο σετ του διημέρου «έδωσε φτερά» στα κορίτσια του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζιάνι Καπράρα, -19.
Στο γ’ σετ οι επιθέσεις των Χαντάβα, Νομικού, Τσίμα σάστισαν τις Ισπανίδες, που τα είχαν χαμένα με τη μεταμόρφωση της ελληνικής ομάδας η οποία παρά την είσοδο της γνώριμης στο ελληνικό κοινό από τη θητείας της στον Παναθηναϊκό, Μ. Φερνάντεζ, ζευγάρωσε με 25-18 τα κερδισμένα της σετ, παίρνοντας κεφάλι στο ματς με 2-1 σετ.
Στο καθοριστικό δ’ σετ οι Ισπανίδες «με την την πλάτη στον τοίχο» πίεσαν από την αρχή στο σερβίς και ακολούθησε ένα πραγματικό θρίλερ, όπου οι δύο ομάδες ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο σκορ μέχρι το 23-20, υπέρ των γηπεδούχων. Οι διεθνείς μας όμως δεν τα παράτησαν, έφεραν με 24-24 το σετ στα ίσα και τελικά έπειτα από σκληρή μάχη με τις Ισπανίδες έχασαν στα σημεία το σετ με 31-29, το σετ και έγινε το 2-2, με τις δύο ομάδες να έχουν συνολικά από 90 πόντους!
Τελικά όμως στο ακατάλληλο για… καρδιακούς 5ο σετ, μετά το αμφίρροπο ξεκίνημα και το 8-8, οι Ισπανίδες κατάφεραν χάρις στην εμπειρία τους να εκμεταλλευτούν τα λάθη στην άμυνα της Εθνικής και με 15-11 να ζευγαρώσουν τελικά τις νίκες τους.
Για την Εθνική μας, που το Σάββατο δεν είχε ούτε μία παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων και σήμερα είχε πέντε, αν και όλες ήταν διακριθείσες και βοήθησαν ιδιαίτερα στο σκοράρισμα οι Τσίμα (20π), Χαντάβα (17π), Νομικού (16π), Κυριακίδου (15π).
Τη Δευτέρα στις 17.00 αναμένεται η επιστροφή της Εθνικής στην Αθήνα

ΙΣΠΑΝΙΑ : Αράντα 11, Κόλλαρ 19, Α. Φερνάντεζ 7, Σάντσεζ 15, Ντελγκάδο 13, Κορέα 16, λίμπερο η Ραμίρεζ (77%υπ). Μ Φερνάντεζ 5, Ριβέρο
ΕΛΛΑΔΑ: Κουτουξίδου 2, Τζανακάκη 11 , Κυριακίδου 15, Χαντάβα 17, Τσίμα 20, Νομικού 16, λίμπερο Κελεσίδου (43% υπ.), Χριστοδούλου, Γκιουζέλη 1, Γιώτα
Συνολικά κερδισμένοι πόντοι 108-104, Επίθεση 66-60 , Μπλοκ 15-15, Σερβίς 5-7, Λάθη 33-37
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ευγενία Τσίμα (διεθνής Α.Ο Μαρκόπουλου): «Θέλαμε πολύ να ξεκινήσουμε όπως τελειώσαμε το ματς του Σαββάτου, όμως παρά την άσχημη αρχή, ξυπνήσαμε στη συνέχεια, μας βγήκαν αυτά που κάναμε στην προπόνηση και αν δεν κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα στο τέλος θα κερδίζαμε»
Μαρία Νομικού (διεθνής Ηρακλή Κηφισιάς): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί με εξαίρεση το α’ σετ σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήμασταν συγκεντρωμένες σε ότι μας είχε πει πριν τον αγώνα ο προπονητής μας, κ. Καπράρα, που όπως μας είπε έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά μας. Ίσως αν κρατούσαμε περισσότερες μπάλες και ήμασταν λίγο καλύτερες προς το τέλος των σετ στην άμυνα να πανηγυρίζαμε στη Μαδρίτη την δεύτερη νίκη μας στη φετινή διοργάνωση. Το σημαντικότερο όλων είναι πως από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανιζόμαστε πιο βελτιωμένες»

Η βαθμολογία*
(σε 6 αγώνες)
1. Τουρκία 11 (17-7)
2. Ισπανία 10 (16-11)
3. Ισραήλ 8 (9-13)
4. Ελλάδα 7 (6-17)
*Με απόφαση της CEV οι αγώνες Τουρκία – Ισραήλ και Ισραήλ – Τουρκία δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους ασφαλείας και η νίκη στις αναμετρήσεις κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Η απόφαση ελήφθη καθώς μετά τα γεγονότα στη Γάζα η Τουρκία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της ισραηλινής αποστολής, ενώ το ενδεχόμενο να γίνουν οι αγώνες σε άλλη χώρα εξετάστηκε και απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...