Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΖΕΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ...

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δραπετσώνας τίμησαν αγωνιστικά την μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη απόψε στο Καστράκι (Ηετιώνια Πύλη).


Αυτό δυσαρέστησε φυσικά τον Λιντζέρη ο οποίος λίγες μέρες μετά την συμμετοχή του στη διάλυση του Δήμου μας, έφερε τους καλεσμένους του, μεταξύ των οποίων και ο Πάγκαλος να τιμήσουν μέσω του Μίκη Θεοδωράκη (επίσης καλεσμένου) την μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη με τραγούδια.


Ήλπιζε δηλαδή ο Λυντζέρης μέσα από τα θεάματα να περάσει στο ντούκου ο λαός της Δραπετσώνας και την ψήφο του στη διάλυση του Δήμου μας και την συμμετοχή του στα μέτρα επιβολής μονομερούς φτώχιας που είναι σε εξέλιξη.
Αλλά δεν του ‘κατσε.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο, όπως θα δείτε και στα video αντέδρασαν πρωτότυπα και δυναμικά.
Ήλθαν στο χώρο με ένα φέρετρο και στέφανα υπέρ της σύνταξης τους, του μισθού τους, των χρόνων εργασίας τους και του Δήμου τους.
Κάμποσοι παρατρεχάμενοι του βουλευτή –κατά σύμπτωση δεν υπήρχε κανείς Δραπετσωνίτης ανάμεσα τους- αντέδρασαν στην είσοδο των εργαζομένων αλλά η Αστυνομία υπήρξε εξαιρετικά ψύχραιμη και δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια.


Σε κάποια στιγμή μάλιστα μου έκανε εντύπωση η εξαλλοσύνη κατά των εργαζομένων μιας κυρίας ξανθιάς που δήλωνε εργαζόμενη στο … Δήμο Κορυδαλλού, αλλά κάποιος γνώστης προσώπων με διαβεβαίωσε ότι ήταν νύφη του Λυντζέρη και ησύχασα.
Το ίδιο και με ένα νεαρούλη με μουσάκι και κασκέτο που είχε βαλθεί να βγάλει γκόμενα από τις εργαζόμενες.

Το λέω γιατί είχε συνέχεια τη γλώσσα έξω.
Μου είπαν ότι είναι τσιράκι του Λυντζέρη και ξανα-ησύχασα.



Προς το τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων, πλησίασαν τον Μίκη Θεοδωράκη, του εκδήλωσαν τον σεβασμό τους στο πρόσωπο του, και του ζήτησαν να μην επιτρέπει σε κανέναν να εκμεταλλεύεται το μέγεθος του.
Μετά, αγνοώντας τους υπόλοιπους αποχώρησαν, αφήνοντας τον Λυντζέρη να σκέφτεται πόσα κορόιδα βρήκε στη Δραπετσώνα.



ΥΓ. Όπως θα δείτε και από το μέγεθος του φέρετρου, η εκδήλωση δεν στρεφόταν κατά του Πάγκαλου.

ΥΓ 2 Ακολουθούν τα video

... και δεν χρειαζόμαστε τον Λυντζέρη ...

Ακολουθουν τα video

video

... για να μας το θυμίζει...

video


τα υπόλοιπα video...

εδώ

κι εδώ

κι εδώ

κι εδώ
Αναδημοσίευση από drapetsona-manos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...