Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΓΙΝΑ - ΦΥΣΤΙΚΙΑΔΑ 2010


Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομoλόγος)
nisansis@hotmail.com
Άρχισαν χθες βράδυ και θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη δυναμική, έως τις 19 Σεπτεμβρίου, οι πολλαπλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με αφορμή το δεύτερο φεστιβάλ φιστικιού που διοργανώνεται στο νησί φέτος. Οι...
περσινές εκδηλώσεις, αν και οι καιρικές συνθήκες, δεν είχαν απόλυτα βοηθήσει, στέφτηκαν τελικά από μεγάλη επιτυχία. Αυτό έδωσε το κουράγιο, και την ώθηση, στους κύριους φορείς των εκδηλώσεων, τον Δήμο του νησιού, την Νομαρχία Πειραιά, και την οργανωτική επιτροπή, να προχωρούν στην διοργάνωση του δεύτερου φεστιβάλ με υψηλότερους στόχους. Με πανέμορφα κιόσκια εκθετών σε όλη την παραλία της Αίγινας, που θα διαλαλήσουν τις πραμάτειες τους, με βασικό πρωταγωνιστή βέβαια το θρυλικό Αιγινήτικο φιστίκι.
Η συγκομιδή του, που γίνεται αυτόν τον καιρό, σε όλα τα περιβόλια του νησιού, έδωσε την πρωταρχική ιδέα η οποία και έπιασε τόπο. Γιατί παράλληλα αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία προβολής των παραγωγικών, κοινωνικών, επιχειρηματικών, και πολιτιστικών δομών του πανέμορφου νησιού.
Με γνώμονα λοιπόν την πενηντάχρονη και πλέον, αγάπη, που τρέφει ο γράφων για το νησί, και που σαφώς δεν κρύβεται, επιτρέψτε του με όλο το θάρρος απέναντι σας, να σας παρακινήσει, να επισκεφτείτε από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, και να απολαύσετε το εορταστικό 4ήμερο, αλλά και όλες εκείνες τις φυσικές καλλονές, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, μα και τις γαστριμαργικές απολαύσεις στα πανέμορφα ταβερνάκια, του νησιού.
Και επειδή πλέον το διαδίκτυο έγινε εργαλείο ζωής στους καιρούς μας, η ηλεκτρονική διεύθυνση www.aeginafistikifest.gr μπορεί να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τα τεκταινόμενα.
Η όμορφη νύφη του Αργοσαρωνικού, με το δεύτερο φεστιβάλ φιστικιού της (ή για τον γράφοντα φιστικιάδα), σας περιμένουν.
Αναδημοσίευση από toliontaritoupirea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...