Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ


Ανώνυμος είπε...
Με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω ότι κάνετε το θέμα της ένστασης, που κατέθεσε η Ευρυάλη στο μεταξύ σας παιχνίδι,μείζον σημασίας για το τοπικό αλλά και γενικά για το ελληνικό βόλεϋ!!! Πραγματικά ο νόμος υπήρχε και υπάρχει και κανείς δεν τον υπολόγιζε μέχρι τώρα,παρά μόνο κάποιοι ευσυνείδητοι αθλητές-γυμναστές που περιμένουν να σταματήσουν την ενεργό δράση για να πάρουν την θέση τους στον πάγκο κάποιας ομάδας σαν προπονητές.Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό το σκέλος αλλά σε άλλο! Θα μιλήσω για την κατάθεση ενστάσεων από μία ομάδα σε έναν αγώνα κατά του κύρους ή της διεξαγωγής ενός αγώνα με αντίπαλο που "φοβούνται" ότι στο μέλλον θα τους προκαλέσει προβλήματα στην παραμονή ή στην άνοδο ή στο πέρασμα της στην επόμενη φάση των ομίλων. Αγαπητοί κύριοι του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας σας θυμίζει κάτι η παραπάνω περιγραφή? Εμένα μου θυμίζει την ένσταση που Η ΟΜΑΔΑ σας είχε καταθέσει για να μην γίνει ο αγώνας μεταξύ Γ.Σ.Σ. Πανιώνιος και της ομάδας στο πρωτάθλημα εφήβων.... Θυμάστε....τότε που είχατε ομαδάρα, κατά την άποψη σας-γιατί τα αποτελέσματα άλλα έδειξαν- που κάνατε ένσταση για ακαταλληλότητα του γηπέδου στο 1ο λύκειο Ν.Σμύρνης? Που θα ήταν θέμα πόντων(σετ ίσως) για το ποια ομάδα θα πέρναγε στην επόμενη φάση όταν θα τελείωνε η Α΄Φάση των ομίλων? Θυμάστε...που κάνατε ένσταση για ένα γήπεδο που πάντα ήταν και είναι ακόμη έτσι...με τους τοίχους κοντά στις γραμμές,την σκαλωσιά στην γωνία,τους θεατές να κάθονται πάνω στην σκηνή του θεάτρου πίσω από την μία τελική γραμμή? Σας θυμίζει κάτι? Για να μην πώ ότι δεν σας άρεσε και το Μ.Μερκούρη το γήπεδο του Ολυμπιακού που έπαιζε σε διεθνείς διοργανώσεις και δεν σας άρεσε για τα τοπικά σας!!!Δεν είχε λέγατε ομοιόμορφη επιφάνεια και ότι στις ενώσεις του ταρτάν υπήρχαν ταινίες!!! Ήμαρτον.... *θα χαρώ πολύ να δώ και την δική μου άποψη αναρτημένη στο ιστολόγιο σας σας!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ: Αγαπητέ φίλε. Φυσικά με χαρά μας δεχόμαστε και αναρτούμε και τις αντίθετες απόψεις, όπως ήδη το έχουμε κάνει με προηγούμενες και θα το κάνουμε και με τη δική σου. Ασφαλώς και σου διαφεύγουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν τα αναφέρεις, επειδή - θέλω να πιστεύω - δεν τα γνωρίζεις ή είσαι παραπληροφορημένος. 1. Εμείς διαμαρτυρόμαστε - όσον αφορά την ένσταση της Ευρυάλης - για γεγονός το οποίο έχει καταδικάσει ολόκληρο το ελληνικό βόλει και έχει αποτυπωθεί με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση (και με τη συμμετοχή της Ευρυάλης) των σωματείων σε Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.ΠΕ. το 2009 και είναι προς απόσυρση από τη Νομική Υπηρεσία της Γ.Γ.Α. Η ενέργεια δε της Ευρυάλης, έχει καταδικαστεί από το σύνολο των σωματείων της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ γυναικών. 2. Ή ένσταση που είχαμε καταθέσει τότε, που αφορούσε το γήπεδο που χρησιμοποιεί ο Πανιώνιος για το τμήμα των έφηβων, ΔΕΝ υποστηρίχτηκε στην ΕΣΠΕΔΑ. Η ένσταση μας αφορούσε σαφώς και προσδιόριζε ότι ο Πανιώνιος αποκτούσε ''μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα'' χρησιμοποιώντας ένα γήπεδο που σε καμιά περίπτωση δεν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες έφηβων και τέλος πάντων έχει συνηθίσει να παίζει εκεί,με τους τοίχους στα 3μ. και το χαμηλό ταβάνι, ενώ για τις άλλες ομάδες αυτό είναι πολύ δύσκολο. Σου διαφεύγει μάλλον, ότι και άλλες ομάδες, έχουν βάλει θέμα στην ΕΣΠΕΔΑ, για αυτό το γήπεδο. 3. Το θέμα που αναφέρεις για το γήπεδο του Ολυμπιακού, πρώτη φορά το ακούω. Η Δραπετσώνα ποτέ δε μίλησε για ανώμαλη επιφάνεια και ταινίες. Απορώ και εκπλήσσομαι για την αναφορά σου αυτή. Στο σημείο αυτό έγκειται η παραπληροφόρηση σου. Πάντως σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τις όποιες αντιρρήσεις σου.

6 σχόλια:

  1. Δεν μπορούμε να συγχέουμε τη συμμετοχή μιασ αθλήτριας με την ακαταλληλότητα ενός γηπέδου γιατί προφανώς και δεν είναι το ίδιο.
    Όταν μια ομάδα προπονείται σε ένα γήπεδο που έχει ιδιομορφίες οι οποίες ενδεχομένως το καθιστούν και ακαταλλήλο σύμφωνα με τους κανονισμούς αποκτά τεράστιο αγωνιστικό πλεονέκτημα.Δεν είναι το ίδιο λοιπόν με τη χρησιμοποίηση μιας αθλήτριας η οποία μπορεί να έπαιξε καλά μπορεί και όχι ή ακόμη μπορεί και να μην χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι.
    Μην ξεχνάμε ότι όλες οι ομάδες έχουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το γήπεδο αυτό που δεν φτάνει που είναι μικρό έχει και τη σκαλωσιά για ντεκόρ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή με τη χρησιμοποίηση αθλήτριας που ΔΕΝ (είτε μας αρέσει ο νόμος, είτε δεν μας αρέσει)δικαιούται να αγωνίζεται δεν αποκτά κάποιος ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι της Δραπετσώνας επειδή σας αρέσει να διαστρεβλώνετε τα πράγματα και να τα παρουσιάζετε όπως σας βολεύει παραθέτω αυτούσια τη διατύπωση του άρθρου 16 παράγραφος 4 του Γενικού Κανονισμού Διεξαγωγής και Οργάνωσης Πρωταθλημάτων που ΟΜΟΦΩΝΑ το Ελληνικό Βόλεϊ και προκαλώ οποιονδήποτε σώφρονα άνθρωπο να μας πει εάν η Ευρυάλη την έχει αθετήσει. Μόνο όσοι βολεύονται το ισχυρίζονται. Το μόνο σωματείο της Α' ΕΣΠΕΔΑ που επίσημα πήρε θέση είναι το το σωματείο της ΑΕ ΡΕΝΤΗ. Τα υπόλοιπα είναι δικές σας προσδοκίες.
    "Δεν επιτρέπεται να ασκεί χρέη προπονητού όποιος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του Νόμου και του Κανονισμού του ΣΕΠΠΕ. Η παράβαση των πιο πάνω θα έχει τις ίδιες συνέπειες που προβλέπονται από τον παρόντα για την αντικανονική συμμετοχή πετοσφαιριστή. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει για αθλητές που είναι κάτοχοι δελτίου ταυτότητας προπονητή και είναι προπονητές στα τμήματα υποδομής (εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων, παμπαίδων, παγκορασίδων) του σωματείου που αγωνίζονται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή δε φτάνει που η Δραπετσώνα είναι εκείνη που δεν τηρεί την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση αλλά έχει το θράσος να κατηγορεί το σωματείο που τόλμησε! να τους θυμίσει ότι οι κανονισμοί και οι νόμοι ψηφίζονται για να τηρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ηθελα να ρωτησω τους υποστηριχτες της ενστασης
    α)Η ομαδα της Ευρυαλης γιατι δεν εκανε ενσταση και στα αλλα σωματεια της Α'Κατηγοριας γυναικων που εχουν το ιδιο προβλημα η διαφορετικο?(ολοι γνωριζουν τι εννοω).Το άρθρο 16 παράγραφος 4 του Γενικού Κανονισμού Διεξαγωγής και Οργάνωσης Πρωταθλημάτων ισχυει για ολες τις ομαδες οπως γραφετε (αρα γιατι το εκανε γαργαρα).
    β)Εκτος απο τον γραπτο νομο υπαρχει και ο αγραφος νομος που στηριζετε στην συμφωνια κυριων με Κ κεφαλαιο
    γ)Τελος επειδη εγω εχω ονομα και balls με αγαπη ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διευκρινήσεις προς:
    2:05 Μπορείς να μας πεις από πού προκύπτει ότι η αθλήτρια δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και όχι να απαγορεύεται να έχει κάρτα προπονητή;

    2:24 Αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο που έχεις αναρτήσει, θα δεις ότι δεν απαγορεύει τη συμμετοχή αθλητή, όπως βέβαια έχει αποφανθεί και το ΑΣΕΑΔ. Για το ΟΜΟΦΩΝΑ που αναφέρεις, σου υπενθυμίζω ότι το άρθρο αυτό έχει μπει στον Κανονισμό, γιατί ήταν υποχρεωτικό από τον Αθλητικό Νόμο. Αντίθετα η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση από τη γ.σ. του 2009 των σωματείων μελών, αποφάσισε και ζήτησε από τη ΓΓΑ, την κατάργηση του άρθρου αυτού, όσον αφορά το βόλει, γιατί μας έχει ταλαιπωρήσει όλους. Σημειώνω, ότι την ΟΜΟΦΩΝΗ αυτή απόφαση, συνεπέγραψε και η ΕΥΡΥΑΛΗ. Όσον αφορά τις προσδοκίες μας για τη θέση των υπόλοιπων ομάδων, σε ενημερώνω ότι εντελώς αυθόρμητα 7 από τις υπόλοιπες 10 ομάδες επικοινώνησαν μαζί μας και υποστηρίζουν τις θέσεις μας, ενώ παράλληλα καταδικάζουν την ενέργεια της Ευρυάλης . Μας προτάθηκε μάλιστα να εκδοθεί και ανακοίνωση - ψήφισμα με σχετικό περιεχόμενο.

    2:29 Θράσος; Ενώ δεν είναι θράσος να ψηφίζεις κάτι για να καταργηθεί και μετά να χρησιμοποιείς αυτό που ζήτησες την κατάργηση του για ίδιον όφελος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...