Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΕΓΑΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ - ΕΟΠΕ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ



Η μείωση της τακτικής επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ από την Πολιτεία προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση της ομοσπονδίας. Η "σκληρή" ανακοίνωση.
"Η Πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον ελληνικό αθλητισμό", αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ. Η ομοσπονδία στίβου εξέδωσε "σκληρή" ανακοίνωση εναντίον της Πολιτείας μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Ο κ.Μπιτσαξής ενημέρωσε τους διοικούντες τον ΣΕΓΑΣ ότι το ύψος της τακτικής επιχορήγησης το 2011 προς τον ΣΕΓΑΣ θα είναι 33% μικρότερο εν συγκρίσει με το 2010 δηλαδή περίπου 1.500.000 ευρώ λιγότερα χρήματα.
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

"Η Πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτό ξεκινάει από το Υπουργείο Οικονομικών, που στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της Χώρας περιέκοψε δραστικά τα χρήματα που διαθέτει για τον Αθλητισμό, αλλά ολοκληρώνεται από την ΓΓΑ με τον πιο αδόκιμο, ψυχρό και ισοπεδωτικό τρόπο που αποφάσισε ότι στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να διαθέσει το 33% της συνολικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ για το 2011.

Την ίδια περίοδο υπάρχει παντελής έλλειψη ενός σχεδίου για τον Αθλητισμό που θα επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, θα προχωράει σε διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές και θα εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Υπουργεία.

Ταυτόχρονα η Χώρα προχωράει στην διοργάνωση μεγάλων και υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, που απαιτούν δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, κλείνουν κολυμβητήρια, Εθνικά στάδια παραχωρούνται σε ιδιώτες ή εγκαταλείπονται χωρίς συντήρηση, αδρανοποιείται το ΕΣΚΑΝ, ματαιώνονται τα σχολικά Πρωταθλήματα, έχουν καταργηθεί τα κίνητρα, καταργήθηκε η χρηματοδότηση για Ολυμπιακή προετοιμασία, τα Αθλητικά Σωματεία στα οποία οφείλονται τακτικές επιχορηγήσεις πέντε ετών, μετατρέπονται από φορείς κοινωνικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικές και οικονομικές μονάδες και υπαλληλοποιούνται οι εν ενεργεία Πρωταθλητές υψηλού επιπέδου της Χώρας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενόψει αυτής της εφιαλτικής για την Ελληνική αθλούμενη νεολαία κατάστασης".
Αναδημοσίευση από sport24.gr

Σημείωση drapetsonavolley:
Σήμερα έγινε η συνάντηση του Γ.Γ.Α. κ. Μπιτσαξή και με αντιπροσωπεία της Ε.Ο.ΠΕ., την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Αχ. Μαυρομάτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κ. Ψαρουδάκης και ο Γ.Γ. κ. Π. Σιδέρης, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι θα γίνει γενναία μείωση της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας για το 2011, ανάλογη μ΄ αυτήν που γίνεται στο ΣΕΓΑΣ, αλλά και στις άλλες Ομοσπονδίες.
Είδατε πουθενά, ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Ε.Ο.ΠΕ.; Έστω κάποιες χλιαρές δηλώσεις διαμαρτυρίας; Τίποτα απ΄ αυτά. Γιατί άραγε; Και οι δύο (Σεβαστής και Μαυρομάτης) παιδιά του ΠΑΣΟΚ είναι, αλλά με τόσο μεγάλη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...