Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;


Νομίζαμε ότι στον πληγωμένο χώρο του βόλεϊ που βάλλεται από παντού τα είχαμε δει όλα. Ε λοιπόν όχι. Η ομάδα μας των κορασίδων αντιμετώπιζε το Σάββατο τις ΑΜΑΖΟΝΕΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ σε παιχνίδι για τη β' φάση του πρωταθλήματος κορασίδων. Και οι δύο ομάδες ήταν αήττητες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ομάδα μας ξεκίνησε παίζοντας πολύ άσχημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ. Αποφάσισε να σοβαρευτεί στο τρίτο και να το πάρει με 17 ενώ με την ίδια διάθεση μπήκε και στο τέταρτο κερδίζοντας 13-4. Και εκεί που τα παιδιά αρχίζουν να παίρνουν πάνω τους και να παίζουν λίγο καλύτερα έρχονται στο γήπεδο κάποιοι κύριοι από το μπάσκετ λέει που είναι στην Α2 και δίνουν εντολή να φύγουμε από το γήπεδο γιατί τελείωσε ο χρόνος μας. Η εντολή εκτελέστηκε γιατί ήταν λέει από ψηλά, κερδίσαμε το παιχνίδι με 3-0σετ στα χαρτιά και όλα καλά όλα ωραία.
Εξηγήστε μου κάποιος με ποιο τρόπο αυτά τα παιδιά θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στο γήπεδο όταν όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες τους που μετουσιώνονται σε έναν αγώνα βόλεϊ πάνε στράφι αφού ο αγώνας πραγματοποιείται λειψός. Δεν ξέρω αν έφταιγε ο κακός προγραμματισμός του γηπέδου ή των ομάδων ή οτιδήποτε άλλο, ξέρω πως αν κάτι τέτοιο γινόταν σε δικό μου παιδί θα του λεγα να δοκιμάσει κάνα άλλο άθλημα.
Αναδημοσίευση από ampelokipivolley.blogspot.com

Η άποψη του drapetsonavolley: Μας έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη το γεγονός αυτό και έτσι, ψάξαμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες του γεγονότος.
1. Στην αρχή της περιόδου, οι ομάδες βόλει και μπάσκετ της Ερυθραίας πήραν κλειδάριθμο για να μη συμπίπτουν οι εντός έδρας αγώνες τους. Η απεργία όμως που εξήγγειλε και έγινε από τον ΠΣΑΚ (συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών μπάσκετ), είχε ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση του προγράμματος μπάσκετ και έτσι πήγε στον αέρα ο προγραμματισμός. Στο σημείο αυτό, υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη του Πανερυθραικού, γιατί όφειλε να ενημερώσει την ΕΟΚ για το γεγονός αυτό και θα έπρεπε να τηρηθεί ο αρχικός προγραμματισμός, βάζοντας εμβόλιμα τις χαμένες αγωνιστικές. Ο Πανερυθραικός όμως, δεν το έπραξε αυτό, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το βόλει. Να θυμίσουμε εδώ, ότι σε ανάλογη περίπτωση πέρσι, το βόλει σεβάστηκε τον προγραμματισμό του μπάσκετ και όρισε τις χαμένες λόγω απεργίας αγωνιστικές εμβόλιμα.
2. Οι άνθρωποι του Πανερυθραικού, ισχυρίστηκαν ότι βάσει της προκήρυξης της Α2, πρέπει να έχουν άδειο γήπεδο 2 ώρες πριν την έναρξη του. Γεγονός που όσο κι αν ψάξαμε δε βρήκαμε να ορίζεται ούτε στη Γενική, ούτε στην Ειδική προκήρυξη πρωταθλημάτων μπάσκετ.
3. Ο αγώνας ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ, είχε ώρα έναρξης 17:30 και άλλαξε για τις 16:30. Αυτό όμως δεν έγινε γνωστό στο κλειστό γυμναστήριο και στις υπολοιπες ομάδες γιατί είναι υπαρκτό το πρόβλημα προσωπικού, από τη στιγμή που τέλειωσε η σύμβαση του αρμόδιου γι αυτά τα θέματα υπάλληλου και δεν έχει αντικατασταθεί.
4. Η εντολή για αποχώρηση της ομάδας των Αμαζόνων από το γήπεδο, που είχε απτέλεσμα το μηδενισμό της, την έδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος (άκουσον, άκουσον) των Αμαζόνων.
5. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε, ποιος θα δώσει πίσω στα κορίτσια των Αμαζόνων τους χαμένους βαθμούς(;), τη λύπη και στενοχώρια τους και ποιος θα τους πείσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους σ΄ ένα παρηκμασμένο άθλημα.
6. Θα πρέπει άμεσα ΕΣΠΑΑΑ και ΕΟΠΕ, να λάβουν μέτρα και να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της ΕΟΚ.
7. Ως πότε, το μπάσκετ θα ασελγεί στο βόλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...