Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΤΣΕΡΑΤΑ - ΕΑ ΠΑΤΡΑΣ 3-0

Η πορεία της ΕΑ Πατρών στο Challenge Cup τερματίστηκε στα ημιτελικά, αφού γνώρισε και δεύτερη ήττα από την πανίσχυρη Ματσεράτα, με 3-0 στην Ιταλία, και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η ιταλική ομάδα ήταν καταιγιστική στα δύο πρώτα σετ, αφού παίρνοντας από νωρίς μεγάλη διαφορά στο σκορ, τα πήρε με 25-16.

Στο 3ο σετ η ελληνική ομάδα ήταν πιο πιεστική και στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχε το προβάδισμα. Μάλιστα, προηγείτο με 17-14, αλλά οι Ιταλοί επέστρεψαν στο σετ και με αντεπίθεση στο φινάλε, κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-23 και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη, αφού στο 1ο σετ υπέστη διάστρεμμα ο Ντέιβισον και αντικαταστάθηκε από τον Ασπιώτη. Η κατάσταση του Βραζιλιάνου θα εκτιμηθεί μόλις επιστρέψει η αποστολή της ΕΑΠ στην Πάτρα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΕΑ Πατρών, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα πικραμένος για τον τραυματισμό του Ντέιβισον σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο στη μάχη που δίνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, πιστεύω ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρώτο σετ, αλλά δυστυχώς κάποια λάθη απειρίας μας στοίχισαν και η Ματσεράτα νίκησε δίκαια. Νομίζω ότι ο απολογισμός του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού της ΕΑΠ είναι θετικός. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και κερδίσαμε πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς".

Τα σετ: 25-16 (21'), 25-16 (22'), 25-23 (25')

Ματσεράτα (Μπερούτο): Σαβάνι 4, Βερμίλιο 4, Στάνκοβιτς 10, Μαρτίνο 12, Όμρτσεν 5, Ποντρασκάνιν 4, Παπαρόνι (λ - 61%) / Λαμπαριέλο 3, Βαν Βάλε 5

ΕΑ Πατρών (Χριστόπουλος): Ντορνέλας 12, Ντέιβισον 1, Κουρνέτας 1, Σικέιρα 9, Σουλτανόπουλος 5, Μαντέκας 5, Στεφάνου (λ - 71%) / Ασπιώτης 6, Παπαδόπουλος, Πατρινός

Αντίπαλος της Ματσεράτα σε διπλό τελικό (8 ή 9/3 ο πρώτος τελικός και 12 ή 13/3 ο δεύτερος) θα είναι η τουρκική Αρκάς, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην "πράσινος", Λίμπερμαν Αγκάμες.

Η ομάδα της Σμύρνης, που είχε ηττηθεί με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι από την αυστριακή Ποσοΐλνιτσα, επικράτησε με 3-0 στον επαναληπτικό, ενώ κατέκτησε και το "χρυσό" σετ.

Αναδημοσίευση από sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...