Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΜΠΟΡΙΣΙΤΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Άνεμος αλλαγής με Μπόρισιτς στην CEV Αλλάζει σελίδα το Ευρωπαϊκό βόλεϊ και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Νέος πρόεδρος της CEV είναι ο Αλεξάνταρ Μπόρισιτς, ο οποίος το πρωί κέρδισε τον απερχόμενο πρόεδρο Αντρέ Μέγερ στις εκλογές που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της  Γενικής Συνέλευσης της CEV.
Γεννημένος το 1948 ο Μπόρισιτς στα... νιάτα του κέρδισε πολλάκις το Γιουγκοσλαβικό Πρωτάθλημα και κύπελλο. Ήταν διεθνής αθλητής και μέτρησε 103 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1975, και διαθέτει μια συλλογή μεταλλίων σε Μεσογειακά και Βαλκανικά Πρωταθλήματα.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, ξεκίνησε η περιπέτεια του προπονητή. Υπήρξε κόουτς των εθνικών ομάδων γυναικών και αναπτυξιακών ομάδων της Γιουγκοσλαβίας από το 1978 μέχρι το 1987, ενώ πέρασε και από τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

Το 1992 εξελέγη πρόεδρος της Γιουγκοσλαβικής Oμοσπονδίας και κράτησε τη θέση του και μετά τη διάσπαση των κρατών ως πρόεδρος Σερβίας και Μαυροβουνίου, και Σερβίας. Την θέση του δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα.

Από το 2001 έχει περάσει από διάφορα πόστα στην CEV και μέχρι χθες ήταν αντιπρόεδρος. Είναι επίσης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην FIVB  και υπεύθυνος για τα συμβούλια των Γκαν Πρι και Παγκοσμίου Λιγκ και πρόεδρος του Συμβουλίου Αθλητικών Γεγονότων της FIVB. 

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...