Κυριακή 15 Μαΐου 2016

3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΕ


Ο Γιώργος Τζάνος (-84κ.) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ επικρατώντας του Σέρβου Uros Mijalkovic (2-0) στο repechage…Εντυπωσιακές εμφανίσεις από την υπόλοιπη αποστολή...Στην 5η θέση η Ελένη Χατζηλιάδου (+68κ), όπως και ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος (+84κ.)...Εντυπωσιακά πράγματα και από τις Αλεξάνδρα Παππά, Ντόρα και Μαργαρίτα Κολινάκη στο ομαδικό Κάτα γυναικών.
Μονπελιέ, Γαλλία—   Το ελληνικό καράτε στα καλύτερά του. Μπορεί φέτος να είναι ολυμπιακή χρονιά, ελέω Ρίο, ωστόσο το παγκόσμιο καράτε προετοιμάζεται ήδη για το 2020, μια χρονιά ορόσημο καθώς το καράτε είναι στο δρόμο της επιστροφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέσα σε αυτές τις χώρες που προετοιμάζονται είναι και η Ελλάδα, οι καρατέκα της οποίας δείχνουν ότι όχι μόνο βρίσκονται σε έναν πολύ καλό δρόμο, αλλά κατέχουν και μια θέση στην ελίτ του αθλήματος.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις στο 51ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μονπελιέ το επιβεβαίωσε και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ένα μετάλλιο, αλλά και πολλές διακρίσεις από την ελληνική αποστολή με τα «μηνύματα» να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον.

Ο… έλεγχος των Ελλήνων και των Ελληνίδων αθλητριών στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Η 12μελής αποστολή που ταξίδεψε στη γαλλική πόλη τα έδωσε όλα επιστρέφοντας με μία τρίτη θέση, με δύο πέμπτες, αλλά και εξαιρετικές εμφανίσεις που θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες και που σίγουρα θα φέρουν στο μέλλον.

Στην κορυφή της ελληνικής «πυραμίδας» ήταν το μετάλλιο του Γιώργου Τζάνου (-84κ), ο οποίος σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να φτάσει μέχρι το βάθρο.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά με νίκες απέναντι στους Anton Isakau (Λευκορώσια), Nello Maestri (Ιταλία) και Jeroen Quets (Βέλγιο), ωστόσο ηττήθηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης Ugur Aktas (Τουρκία) για να επικρατήσει στο repechage του Σέρβου Uros Mijakovic ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, όπου επέστρεψε μετά την περσινή διοργάνωση στην Τουρκία και την 5η θέση.

Μία ανάσα από το μετάλλιο βρέθηκε και ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος στην κατηγορία των +84κ. Με το «καλημέρα» ο Μαργαριτόπουλος έδειξε ότι έχει την ενέργεια να φτάσει ψηλά επικρατώντας του Βούλγαρου Tervel Zwjatkow, όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω στον Γερμανό και μετέπειτα «χρυσό» νικητή, Jonathan Horne γνωρίζοντας την ήττα.

Στα repechage ο «χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νορβηγίας (2006), ξεπέρασε το εμπόδιο του Φιλανδού, Pyry Heiskanen, ενώ στη συνέχεια επικράτησε και του Σκοπιανού Zharko Arsovski. Στον τελικό των repechage για τη μάχη του χάλκινου μεταλλίου αντιμετώπισε τον Γάλλο Salim Bendiab γνωρίζοντας την ήττα και μένοντας εκτός βάθρου, αλλά κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια.

Τι κι αν πριν από περίπου ένα χρόνο στην Τουρκία η Ελένη Χατζηλιάδου (+68) δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν αγώνα; Φέτος η αθλήτρια του Πιερικού ήταν απολαυστική θυμίζοντας την καρατέκα που το 2012 είχε φέρει στη χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και πάλι στη Γαλλία…

H Χατζηλιάδου ξεκίνησε στη διοργάνωση με τη νίκη κόντρα στην Lotte Andersen (Νορβηγία), όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Γαλλίδα Anne Laure Florentin, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε στα repechage, επικρατώντας στον πρώτο αγώνα της Ουκρανής Anastasiya Stepashko, ενώ αμέσως μετά ξεπέρασε το εμπόδιο και της Σλοβένας Kaja Budic. Στον τελικό των repechage βρέθηκε αντιμέτωπη με την Masa Martinovic (Κροατία) από την οποία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες χάνοντας το μετάλλιο.

Ωστόσο, εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις και της υπόλοιπης αποστολής, όπως αυτή του Κλέβαρ Πάρις (Κάτα), ο οποίος κατέκτησε την 9η θέση, ενώ στο ομαδικό Κάτα γυναικών οι Αλεξάνδρα Παππά, Ντόρα και Μαργαρίτα Κολινάκη κοίταξαν στα μάτια όλους τους αντιπάλους τους επικρατώντας αρχικά της Πολωνίας.

Στη συνέχεια ηττήθηκε από την ισχυρή Γερμανία, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο μέσω των repechage. Στον πρώτο αγώνα οι τρεις Ελληνίδες κέρδισαν την Αυστρία, αλλά στον τελικό ηττήθηκαν από την Ιταλία.

Η 12μελης αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ ήταν η εξής: Πάρις Κλέβαρ (Κάτα), Ντόρα Κολινάκη (Κάτα), Σπύρος Μαργαριτόπουλος (Kumite +84κ.), Νίκος Γιδάκος (Kumite -67κ.), Νίκος Κοσμάς (Kumite -67κ.), Γιώργος Τζάνος (Kumite -84κ.), Ελένη Χατζηλιάδου (Kumite +68κ.), Ειρήνη Χριστίνα Καβακοπούλου (Kumite -50κ.), Ελευθερία Κουδουνάκου (Kumite -61κ.), Βασιλική Πανετσίδου (Kumite -68κ.), Ντόρα Κολινάκη, Μαργαρίτα Κολινάκη, Αλεξάνδρα Παππά (Ομαδικό Κάτα).
othersportsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...