Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Το βόλεϊ στα σχολεία της Τουρκίας
Η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης της Τουρκίας ξεκίνησε ένα πολύ σπουδαίο πρόγραμμα με την προώθηση διδασκαλίας ενός μαθήματος που εφαρμόζεται ήδη στο αθλητικό γυμνάσιο TVF...
Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, εκτός από τη Λογοτεχνία, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, τη γεωγραφία, την ιστορία και την αγγλική γλώσσα θα διδάσκεται και ένα μάθημα το οποίο θα αφορά το άθλημα του βόλεϊ.
Θα βοηθήσει κατά πολύ τους μαθητές να μπουν σιγά σιγά στο κλίμα του αθλητισμού και είναι σίγουρα μια κίνηση που βοηθά κατά πολύ στην αντιμετώπιση της βίας. Στη γειτονική χώρα έχουμε δει πολλά φαινόμενα βίας μέσα και έξω από του αγωνιστικούς χώρους.
Μια σωστή κίνηση από τη μεριά της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με την πολιτεία.
Μήπως θα μπορούσε να ξεκινήσει και στη χώρα μας κάτι ανάλογο; Με την ένταξη εκτός του βόλεϊ και άλλων αθλημάτων.
Συντονιστής αυτού του προγράμματος είναι ο Εμέλ Οζτούρκ, ο οποίος είναι πρώην παίκτης βόλεϊ και δήλωσε σχετικά: “75 φοιτητές που ζουν στην Άγκυρα επωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα. Οι καθηγητές τους έχουν εμπειρία και τους διδάσκουν βόλεϊ και κανόνες αυτού. Οι περισσότεροι των σπουδαστών ήδη γνωρίζουν πολλά. Καθημερινά λαμβάνουν μέρος σε συνομιλίες με κριτές αλλά και με ανθρώπους γενικά που έχουν σχέση με το άθλημα”.
Αναδημοσίευση από volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...