Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε άλλο ένα πρωτοποριακό Σχεδιασμό που αφορά στην ανάπτυξη του αθλήματος προχωρά η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού ανακοίνωσε την αναβάθμιση των διοργανώσεων στα τμήματα υποδομής με την εισαγωγή του θεσμού «Final sixteen», δηλαδή τη διεξαγωγή της τελικής φάσης σε ένα διήμερο διάρκειας έξι βδομάδων, με τη συμμετοχή των 16 καλύτερων ομάδων κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Ένα τεράστιο εγχείρημα ως διοργάνωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών όλων των ηλικιών.
Στο πλαίσιο της γενικής φιλοσοφίας της Ομοσπονδίας για αναβάθμιση και ανέλιξη του Κύπριου αθλητή και αθλήτριας, η ΚΟΠΕ επενδύει σημαντικά στα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα Αγοριών και Κοριτσιών επιδεικνύοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσοχή στοχεύοντας όχι μόνο στην άθληση των παιδιών μας αλλά και στη σωστή διαπαιδαγώγηση τους με τα αθλητικά ιδεώδη και το Τίμιο Παιχνίδι.
«Η ΚΟΠΕ είναι μια από τις ελάχιστες Ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων που διοργανώνει σε ετήσια βάση πρωταθλήματα Παμπαίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων και Εφήβων, Νεανίδων με τη συμμετοχή και των είκοσι εννέα (29) σωματείων μελών της και την ενεργό εμπλοκή χιλιάδων αθλητών και αθλητριών για περίοδο δέκα μηνών (από τις αρχές Αυγούστου μέχρι το Μάιο της επόμενης χρονιάς κάθε αγωνιστικής περιόδου). Σε έξι συνεχόμενα Σαββατοκύριακα αρχίζοντας από το Σαββατοκυρίακο 2 – 3 Απριλίου μέχρι και 7 – 8 Μαΐου οι δεκαέξι (16) καλύτερες ομάδες κάθε κατηγορίας τόσο αγοριών όσο και κοριτσιών (συνολικά πέρα των 200 αθλητών ανά κατηγορία) θα μαζευτούν στη Λεμεσό όπου θα διανυχτερεύσουν και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε τέσσερα (4) διαφορετικά γήπεδα, ενώ το απόγευμα της δεύτερης ημέρας θα διεξαχθούν οι τελικοί, στον οποίο θα παρευρεθούν όλες οι ομάδες για να τιμηθούν και να χειροκροτηθούν οι Πρωταθλητές. Για την Ομοσπονδία, βέβαια, όλοι είναι πρωταθλητές και για το λόγο αυτό όλοι θα τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα για τη συμμετοχή τους», ανέφερε ο κ. Χατζηδαμιανού που σημείωσε ότι με την ευκαιρία της παραμονής των αθλητών στα ξενοδοχεία, η Ομοσπονδία προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση σε θέματα διατροφής, τραυματισμών, διαιτησίας και Ολυμπιακών αρχών και ιδεωδών.
Για στήριξη του πιο πάνω προγράμματος η Ομοσπονδία έχει εκδώσει ειδικούς λαχνούς τους οποίους έχει παραχωρήσει στα σωματεία, τα έσοδα των οποίων θα κρατηθούν προς ίδιο όφελος . Σε κάθε σωματείο έχουν παραχωρηθεί χίλιοι (1000) των € 5. για κάλυψη όλων των εξόδων τους. Η κλήρωση των πιο πάνω λαχνών θα γίνει στις 16 Απριλίου κατά τη διάρκεια του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας που θα είναι Τηλεοπτικός. Η ΚΟΠΕ εξέφρασε Θερμές ευχαριστίες στη P.C. SPLACH WATER LTD αντιπροσώπους του καφέ POKKA , SNAPPLE , LUX και PAPA JONS PIZZA για την ευγενή χορηγία τους. Επίσης ευχαρίστησε θερμά την ΟΠΑΠ (ΚΥΠΡΟΥ) η οποία είναι βασικός και διαχρονικός χορηγός όλων των Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, τις Κυπριακές Αερογραμμές η οποία είναι η επίσημη αερομεταφορέας της Ομοσπονδίας μας καθώς και την Εταιρεία ΕRREA με την οποία πρόσφατα έχει επέλθει σε συμφωνία δύο ετών ως ο αποκλειστικός χορηγός αθλητικού υλικού
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ, στο νέο ενιαίο Αναπτυξιακό σχεδιασμό η Ομοσπονδία, συνειδητά, επενδύει στο όνειρο των νεαρών μας ταλέντων δίνοντας «φτερά» στο όνειρο και την προοπτική ενασχόλησης με τον Αθλητισμό κάθε νέου και νέας: «Ξεκινήσαμε με την επιλογή καταξιωμένων συνεργατών που έχουν την πλήρη ευθύνη για την επιτυχή κατάληξη των Αναπτυξιακών μας προγραμμάτων. Είναι οι Ομοσπονδιακοί μας προπονητές κ. κ. Κώστας Δεληκώστας και Μανώλης Ρουμελιώτης μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες περιφερειακούς προπονητές, γυμναστές και επιστημονική ομάδα».

Σημείωση drapetsonavolley: Αυτά γίνονται στην Κύπρο και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουν σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα απίστευτα αποτελέσματα. Επειδή, τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον Πρόεδρο της ΚΟΠΕ τον κ. Χατζηδαμιανού, ο οποίος πρόκειται για μια περίπτωση ανθρώπου που πρώτα ρωτάει, ψάχνει, ενδιαφέρεται, μαθαίνει, χωρίς να το παίζει ξερόλας και κατόπιν εκτελεί, το αποτέλεσμα θα έχει θετικό πρόσημο.
Στην Ελλάδα, κοιτάμε να εξαφανίσουμε τα πρωταθλήματα υποδομών, καταργώντας τα πρωταθλήματα παμπαίδων, παγκορασίδων και περιορίζοντας όσο γίνεται τον αριθμό των ομάδων που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα έφηβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Βάζοντας συνεχή προσχώματα στη συμμετοχή των παιδιών σε ηλικίες,περιορίζοντας τη συμμετοχή τους σε 2 από τα 3 πρωταθλήματα.
Στο περσινό πρωτάθλημα, η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, προσπάθησε και εφάρμοσε όσο γινόταν το final-16, στα πρωταθλήματα αυτά, αναβαθμίζοντας τα επί τω δικαιότερω, γιατί έδινε το δικαίωμα συμμετοχής, στις πραγματικά καλύτερες ομάδες και όχι όπως φέτος που στο πρωτάθλημα έφηβων π.χ. αποκλείστηκε ο Ηρακλής Θ. και ο Πανελλήνιος, και προκρίθηκαν ομάδες που έτυχε να παίξουν ένα αγώνα στην Περιφέρεια τους, τον κέρδισαν και πήγαν στην τελική 8άδα.
Επίσης, είχαμε αφήσει ελεύθερο το ηλικιακό όριο προς τα κάτω, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής σε πολύ περισσότερα παιδιά.
Το δόγμα μας, ήταν ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΒΟΛΕΙ.
Η σημερινή διοίκηση, όμως της ΕΟΠΕ διώχνει τα παιδιά. Και αυτό θα αποδειχτεί και με αριθμούς, όταν στα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, θα δουν τον αριθμό των συμμετέχοντων ομάδων - το πόσο μικρός θα είναι - και δε θα το πιστεύουν.
Κάποιοι βέβαια θα χαρούν, γιατί θα γλυτώσουν χρήματα για τις μετακινήσεις και τη διαιτησία. Αυτοί, δε θα πρέπει να ζουν ανάμεσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...