Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΡΩΝ

Στον Πειραιά το πρώτο
Με πρωταγωνιστή τον Ντεσπέιν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηρακλή με 3-1 και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Αποστολή στην Ορεστιάδα: Ρούλα Κεφάκη

Την αρχή την έκανε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Τότε, τα σερβίς του είχαν στείλει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, αποκλείοντας μάλιστα τον «αιώνιο» αντίπαλο.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο Ρολάντο Ντεσπέιν συνέχισε ό,τι είχε αφήσει στη μέση στο κλειστό του Ρέντη, αυτή τη φορά στο γήπεδο της Ορεστιάδας. Με ηγέτη τον Κουβανό, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν του Ηρακλή με 3-1 και αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου μπροστά στους οπαδούς τους.
Ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο σετ, με τον Ηρακλή να δείχνει μάλιστα ικανός να φτάσει στον τίτλο, έχοντας καλή υποδοχή και παίζοντας εξαιρετικά πρώτο χρόνο.
Ο Καλμαζίδης αντιμετώπισε το γνωστό πρόβλημα με τον Γιαμπλόνσκι, ο οποίος αντικαταστάθηκε πριν… καταστρέψει την ομάδα του από τον Φράγκο, ο Ντεσπέιν όμως ήταν εκεί για να βγάλει τους συμπαίκτες του από τη… δύσκολη θέση.
Τόσο από την επίθεση όσο και από τη θέση του σερβίς, όπου «χάλασε» την αντίπαλη υποδοχή, με αποκορύφωμα το 4ο σετ, ο Κουβανός άνοιγε την ψαλίδα για τον Ολυμπιακό με την απόδοσή του και ανέβαζε τον «ερυθρόλευκο» ρυθμό με τον ενθουσιασμό του.

Ο Ηρακλής, αντίθετα, με εξαίρεση το πρώτο σετ, δεν μπορούσε να βρει λύσεις στον Ντεσπέιν, ενώ δεν είχε σε καλή ημέρα τους δύο Αμερικανούς του, Μπίλινγκς και Όουενς.
Παρά την υποστήριξη των πολλαπλάσιων, σε σχέση με την απέναντι εξέδρα, φιλάθλων τους, οι «κυανόλευκοι» δεν έδειξαν ικανοί να κάνουν την ανατροπή για να διεκδικήσουν το Κύπελλο.
Μετά το τέλος του αγώνα, παρουσία πλέον μόνο των δικών του οπαδών, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 12ο Κύπελλο της ιστορίας του και το δεύτερο σε τρία χρόνια.

Τα σετ: 25-21, 20-25, 21-25, 12-25.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Φρέντι Μπρουκς): Όουενς 14 (1 άσος, 13/27 επ., 40% υπ.), Προύσαλης 1 (1 άσος), Κιρόγκα 7 (7/20 επ., 56% υπ.), Μπίλινγκς 12 (12/31 επ.), Κανέλλος 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ, 53% υπ.), Πιπέργιας, Γκόρτσανιουκ, Κράβαρικ 2 (2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης):
Ντεσπέιν 22 (2 άσοι, 20/30 επ., 75% υπ.), Γιαμπλόνσκι 1 (1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (3 μπλοκ), Εστράδα 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 12 (2 άσοι, 6/10 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 16 (1 άσος, 14/32 επ., 1 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 36% υπ.), Χαριτωνίδης, Φράγκος 10 (8/12 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκης, Παπάζογλου (2 άσοι)
Αναδημοσίευση από onsports.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...