Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

To volleynews βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σας παρουσιάζει το «παλάτι του βόλεϊ» της τουρκικής ομοσπονδίας... ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕ RECEPTION ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ... HILTON ΚΑΙ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ» ΣΤΑ 35 ΜΕΤΡΑ...
Την ώρα που το «Σπίτι του Βόλεϊ» στην Παιανία αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και η αθλητική ηγεσία μαζί με την ΕΟΠΕ και τον Δήμο Παιανίας συζητούν για το ποιος έχει την ευθύνη της διαχείρισης του, η τουρκική ομοσπονδία αναπτύσσει το άθλημα με ταχύτητα… φωτός. Μία επίσκεψη στο «Μπουρχάν Φελέκ» της Κωνσταντινούπολης που φιλοξένησε τους αγώνες του φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ θα σας αφήσει άφωνους, θα δώσει εξηγήσεις γιατί το τουρκικό βόλεϊ (και ειδικά το γυναικείο) έχει απογειωθεί και σίγουρα θα σας πιάσει κατάθλιψη αν επιχειρήσετε να κάνετε συγκρίσεις με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Το «Μπουρχάν Φελέκ» βρίσκεται μέσα στις τεράστιες εγκαταστάσεις της Γαλατά Σαράι και κόστισε 12 εκατομμύρια Ευρώ τα οποία εξασφαλίστηκαν με πρωτοβουλίες του προέδρου της ομοσπονδίας Ερόλ Ουνάλ Καραμπιγίκ ο οποίος είναι από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας…
Κατασκευάστηκε μέσα σε έξι χρόνια και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ομοσπονδίας του βόλεϊ. Έχει χωρητικότητα 7.000 θέσεις χωρίς να υπολογίζονται τα επίσημα, τα δημοσιογραφικά και το λόμπυ.
Το ύψος της οροφής είναι στα 35 μέτρα και στην κορυφή δεσπόζει το «λόμπι των αστέρων» ένα τεράστιο πολυτελές ρεστοράν με αναπαυτικούς καναπέδες που έχουν θέα στον αγωνιστικό χώρο.
Το στάδιο έχει 60 σουίτες για την φιλοξενία των ομάδων και των επισήμων και οι 30 από αυτές έχουν θέα μέσα στο στάδιο όπου οι προσκεκλημένοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Για παράδειγμα οι παίκτριες των δύο ομάδων του τελικού είδαν τον μικρό τελικό από τα μπαλκόνια των δωματίων τους, ενώ όσες ήθελαν να χαλαρώσουν παρακολουθούσαν τον αγώνα από το κλειστό κύκλωμα με τις 16 (!) κάμερες που κατέγραφαν την εξέλιξη του αγώνα.
Προσέξτε τα καλύτερα…
1.Το «Μπουρχάν Φελέκ» είναι το ένα από τα τρία πανομοιότυπα στάδια που κατασκεύασε η τουρκική ομοσπονδία με ιδίους πόρους και αυτοχρηματοδότηση και το τουρκικό κράτος δεν έδωσε ούτε μια λίρα.
2.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διαχειριστών τα 12 εκ. που κόστισε η κατασκευή του θα αποσβεστούν σε λιγότερο από μια δεκαετία από τα έσοδα που θα προκύψουν από την παραχώρηση του στους συλλόγους αλλά και στις Εθνικές ομάδες.
3.Στο στάδιο υπάρχει το κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης το οποίο καταγράφει 24 ώρες το 24ωρο τις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων, από επίσημους αγώνες και φιλικά μέχρι και τις προπονήσεις τις οποίες παρακολουθούν αποκλειστικά προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφοι για να βγάζουν τα συμπεράσματα τους!
4.Το volleynews αιτήθηκε την άδεια αναμετάδοσης των προπονήσεων και των αγώνων που γίνονται στο «Μπουρχάν Φελέκ».
Φυσικά οι φωτογραφίες και τα video δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μεγαλείο της εγκατάστασης αλλά και της θετικής διάθεσης των Τούρκων που είχαν οργανώσει τα πάντα στην εντέλεια. Ευγενικοί, χαμογελαστοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους θεατές και τους επισκέπτες ενώ θεώρησαν μεγάλη τους τιμή και χαρά που βρέθηκαν δύο Ελληνες συνεργάτες του Volleynews για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Με άλλα λόγια οι διαφορές δεν είναι μόνο στα οικονομικά μεγέθη, αλλά και στη νοοτροπία και στην διάθεση των ανθρώπων.
Το «Μπουρχάν Φελέκ» είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το πώς οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται τις υποδομές πάνω στις οποίες χτίζουν το τουρκικό βόλεϊ και φυσικά δεν είναι τυχαίο πως κάθε χρόνο ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...